Hoppa till huvudinnehåll
RISE logo

Välkommen till Substitutions­centrum

Substitutionscentrum vägleder svenska företag i arbetet med att identifiera onödigt farliga kemikalier och hitta bättre alternativ i allt från produkter till processer. Steg för steg hjälper vi din verksamhet mot en mer hållbar framtid.

RISE har fått uppdraget av regeringen att vara värd för Substitutionscentrum – en oberoende kunskapspartner till både näringsliv och offentlig sektor. I vårt arbete har vi ett särskilt fokus på konsumentprodukter och små och medelstora företag.

Substitutionscentrum samlar och sprider den kunskap som finns inom området kemisk substitution, bland annat i form av rådgivning, stödmaterial, utbildningar och kompetensförmedling.

Vårt mål är att få fler företag och offentliga aktörer att komma igång med ett metodiskt och systematiskt arbete för att ersätta farliga kemikalier med bättre alternativ. Substitution av oönskade ämnen är också en förutsättning för att vi ska nå en cirkulär ekonomi. Tillsammans kan vi arbeta för en giftfri miljö och för att stärka Sveriges konkurrenskraft internationellt.

 

Håll dig uppdaterad om substitution – prenumerera på vårt nyhetsbrev


Anna Jacobs

Kontakt

Anna Jacobs

Centrumledare för substitutionscentrum

+46 10 228 45 30
anna.jacobs@ri.se

Läs mer om Anna