Hoppa till huvudinnehåll
RISE logo

Välkommen till Substitutions­centrum

Substitutionscentrum vägleder företag, organisationer och offentlig sektor i arbetet med att identifiera onödigt farliga kemikalier och hitta bättre alternativ, i allt från produkter till processer. 

För kännedom: Under sommaren 2023 arbetar vi med att förbättra Substitutionscentrums webbplats. Vi ber om överseende med att det tillfälligt kan vara "lite stökigt".

RISE har fått uppdraget av regeringen att vara värd för Substitutionscentrum – en oberoende kunskapspartner till både näringsliv och offentlig sektor. I vårt arbete har vi ett särskilt fokus på konsumentprodukter och små och medelstora företag.

Substitutionscentrum samlar och sprider den kunskap som finns inom området kemisk substitution, bland annat i form av vägledning, stödmaterial och utbildningar. Substitutionscentrums mål är att få fler företag och offentliga aktörer att komma igång att ersätta farliga kemikalier med bättre alternativ. Substitution av oönskade ämnen är också en förutsättning för en cirkulär ekonomi, en giftfri miljö och för att stärka Sveriges konkurrenskraft internationellt.

Prenumerera på Substitutionscentrums nyhetsbrev

Anna Jacobs

Kontaktperson

Anna Jacobs

Centrumledare för Substitutionscentrum

+46 10 228 45 30

Läs mer om Anna

Kontakta Anna
CAPTCHA Den här frågan är till för att testa om du är en mänsklig besökare eller inte för att undvika automatiska skräppostmeddelanden.

* Obligatoriskt Genom att skicka in formuläret behandlar RISE dina personuppgifter.