Hoppa till huvudinnehåll
RISE logo
-

Kemikalieforum för offentlig upphandling: Kommande lagkrav och nya standarder för hållbarhetsredovisning

Mycket pågår på EU-nivå vad gäller krav på hållbarhets- och kemikalieredovisning. Vad betyder och innebär exempelvis förkortningar som CSRD, ESPR och DPP? Bidrar de nya kraven till ett mer hållbart kemikaliearbete? Bör offentlig sektor anpassa sina krav vid offentlig upphandling till företagens redovisningar?

Forum för offentlig upphandling är ett forum för offentliga aktörer som upphandlar och företag som levererar till offentlig sektor. Syftet är att sprida information och utbyta erfarenheter kopplat till upphandling av varor och produkter som kan innehålla kemikalier med negativa hälso- eller miljöegenskaper, med målet att få fler att välja hälso- och miljöbättre alternativ.

Nedan är du välkommen att ta del av eventet som hölls 2024-05-20 på temat kommande lagkrav och nya standarder för hållbarhetsredovisning.

1. Ingång till dagens tema

Tonie Wickman, rådgivare vid Substitutionscentrum och Peter Nohrstedt, Hållbarhetschef på Adda Inköpscentral ger en ingång till temat.

2. Vad är på gång inom EU?

Heidi Hautajärvi Stenmark, projektledare vid RISE berättar om vad som är på gång inom EU kopplat till hållbarhet och den cirkulära ekonomin. 

Ta del av presentationen här (PDF)

3. Den nya hållbarhetsredovisningen

Sandra Sköld, marknadsansvarig och Emma Holmberg, produktspecialist från EcoOnline berättar om den nya hållbarhetsredovisningen.

Ta del av presentationen här (PDF)