Hoppa till huvudinnehåll
RISE logo
-

Forum för kemikaliemsart handel: Kemikalier i plast

Vad behöver du tänka på när det gäller kemikalier i plast och hur påverkar begreppen "biobaserat", "nedbrytbart" och "återvunnet" en hållbar plastanvändning? Här hittar du inspelningar och presentationer från Forum för kemikaliesmart handel som hölls 20 september 2022.

Plast finns överallt i vår vardag och är på många sätt ett fantastiskt material. Samtidigt kan plast vara problematiskt, inte minst ur ett kemikalieperspektiv. Vid detta seminarium fick vi höra presentationer från Coop, Naturvårdsverket och näringslivsgruppen Normpack vid RISE, med olika perspektiv på hållbar användning av plast.

Här hittar du inspelningar och presentationer från Forum för kemikaliesmart handel- Kemikalier i plast - biobaserad, nedbrytbar eller återvunnen från 20 september 2022.

Rätt plast på rätt plats

Biobaserad, nedbrytbar och återvunnen plast: vad innebär det och hur får vi rätt plast på rätt plats
Åsa Stenmark, Naturvårdsverket

Plast för livsmedelskontakt

Kemikalier i plast för livsmedelskontakt – vad ska man tänka på i strävan efter mer hållbara material
Susanna Andersson, Normpack

Coop berättar om sitt arbete

Så arbetar Coop med ansvarsfull plastanvändning
Lena Nohrstedt, Coop

Forum för kemikaliesmart handel

Forum för kemikaliesmart handel är en seminarieserie och en arena för kunskaps- och erfarenhetsutbyte kring kemikaliefrågor för handelsföretag, som arrangeras av Svensk Handel och Substitutionscentrum. Du hittar inspelningar från tidigare webbinarier i menyn till höger.

Kontakta oss för mer information och vägledning

Behöver ditt företag vägledning eller mer information om hur ni ska arbeta med substitution av skadliga kemikalier i era produkter?  Kontakta Substitutionscentrum för vägledning: substitutionscentrum@ri.se

Anna Jacobs

Kontaktperson

Anna Jacobs

Centrumledare för Substitutionscentrum

+46 10 228 45 30

Läs mer om Anna

Kontakta Anna
CAPTCHA

* Obligatoriskt Genom att skicka in formuläret behandlar RISE dina personuppgifter.