Hoppa till huvudinnehåll
Search
Menu
Close

Film: Introduktion till EU:s ramverk Safe and Sustainable by Design

- Här får du en introduktion till Safe and Sustainable by Design, ett ramverk framtaget som en del av EU:s kemikaliestrategi för att främja design och utveckling av hållbara kemikalier och material.

Safe and Sustainable by design (SSbD) är ett ramverk som tagits fram på EU-nivå, och som rekommenderas av EU-kommissionen. Ramverket syftar till att främja utvecklingen av säkra och hållbara material. Genom att använda de föreslagna kriterierna bidrar man till att de produkter och processer man arbetar med blir mindre skadliga för människors hälsa och miljön, och även till en ökad möjlighet för cirkulära materialflöden.  

I detta inspelade webbinarium från den 24 oktober 2023 kan du ta del av en introduktion till EU:s ramverk Safe-and-sustainable-by-design med rådgivare Nina Melander från Substitutionscentrum vid RISE. Klimatneutralitet 2050, giftfri miljö och cirkulär ekonomi i all ära - men vilka verktyg kan man praktiskt arbeta med i innovation för att nå dit? Under detta webbinarium får du en introduktion till EU:s ramverk Safe and Sustainable by Design (SSbD) som lanserades 2022. Webbinariet hölls den 24 oktober 2023.

Nina Melander

Kontaktperson

Nina Melander

Rådgivare Substitutionscentrum

+46 10 516 52 16

Läs mer om Nina

Kontakta Nina
CAPTCHA

* Obligatoriskt Genom att skicka in formuläret behandlar RISE dina personuppgifter.