Hoppa till huvudinnehåll
RISE logo
-

Kemikalieforum för offentlig upphandling

Kemikalieforum för offentlig upphandling är en plats för dialog om kemikaliefrågor mellan leverantörer och upphandlande organisationer.

Kemikalieforum för offentlig upphandling är ett forum för offentliga aktörer som upphandlar och företag som levererar till offentlig sektor. Syftet är att sprida information och utbyta erfarenheter kopplat till upphandling av varor och produkter som kan innehålla kemikalier med negativa hälso- eller miljöegenskaper, med målet att få fler att välja bättre alternativ kopplat till hälsa och miljö.

Forumet drivs av Substitutionscentrum, ett regeringsinitiativ inom miljökvalitetsmålet Giftfri miljö med målgrupp företag och offentlig sektor.

Kemikalieforum för offentlig upphandling finns som en neutral mötesplats för levererande företag och organisationer inom offentlig sektor som upphandlar, där offentlig sektor kan förmedla kemikaliekrav/önskemål till (presumtiva) leverantörer och där företag som vill leverera kan förmedla information om sitt kemikaliearbete.

Genom detta vill vi skapa ökad förståelse för vad som är möjligt att kravställa redan idag och vilka utmaningar leverantörerna ser som svåra. Många ser också behov av att lära av varandra för ett bättre kravställande där upphandling fungerar som ett verktyg för substitution och ”bättre” kemikalieinnehåll i levererade varor och produkter.

I menyn till höger finns inspelningar från tidigare tillfällen av forumet. När nya tillfällen finns inplanerade så hittar man information om det på vår eventsida.

Tonie Wickman

Kontaktperson

Tonie Wickman

Rådgivare

+46 10 516 53 40

Läs mer om Tonie

Kontakta Tonie
CAPTCHA

* Obligatoriskt Genom att skicka in formuläret behandlar RISE dina personuppgifter.

Anna Jacobs

Kontaktperson

Anna Jacobs

Centrumledare för Substitutionscentrum

+46 10 228 45 30

Läs mer om Anna

Kontakta Anna
CAPTCHA

* Obligatoriskt Genom att skicka in formuläret behandlar RISE dina personuppgifter.