Hoppa till huvudinnehåll
RISE logo
-

Goda exempel på substitution av oönskade kemikalier

Tycker du det är svårt att veta hur du ska börja fasa ut farliga kemikalier ur dina produkter? Vill du veta hur andra företag gör? Här samlar vi intervjuer med företag som redan kommit igång med sitt substitutionsarbete. Läs och inspireras!
 

Det kan kännas svårt, och som ett väldigt stort jobb, att fasa ut skadliga kemikalier ur produkter och processer. Men lugn, du behöver inte göra allt på en gång utan varje litet steg är ett steg i rätt riktning. Du behöver heller inte uppfinna hjulet själv, det finns många verksamheter som redan kommit långt i sitt substitutionsarbete. Inspireras av hur de gjort och hitta motivationen till att börja arbetet i ditt eget företag.

Till höger i menyn hittar du intervjuer med en rad spännande företag.

Har ditt företag gjort en lyckad substitution?

Vi letar ständigt efter fler företag som lyckats bra med sitt substitutionsarbete. Tipsa oss gärna om ditt företags substitutionsarbete, eller om du känner till något annat företag eller organisation som fasat ut oönskade kemikalier.

Kontakta oss på: substitutionscentrum@ri.se

 

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Anna Jacobs

Kontaktperson

Anna Jacobs

Centrumledare för Substitutionscentrum

+46 10 228 45 30

Läs mer om Anna

Kontakta Anna
CAPTCHA Den här frågan är till för att testa om du är en mänsklig besökare eller inte för att undvika automatiska skräppostmeddelanden.

* Obligatoriskt Genom att skicka in formuläret behandlar RISE dina personuppgifter.