Hoppa till huvudinnehåll
Search
Menu
Close
-

Forum för kemikaliesmart handel: Tema återbruk och cirkulerade material

Intresset ökar för second hand och allt fler butiker säljer återbrukade varor. Många varumärken vill också använda mer cirkulerade material när nya varor ska produceras. Här tar vi upp frågor kring de utmaningar som finns kopplat till kemikalier i återbrukade varor och cirkulerade material.

Temat för Forum för kemikaliesmart handel den 18 november 2021 var Risker med kemikalier i återbruk och cirkulerade material. Här gav vi vägledning och inspiration kring hur företag kan arbeta för att fasa ut oönskade kemikalier i den här typen av artiklar.

Klicka på Play-knappen i bilden ovan för att starta filmen.

Utmaningar vid second hand-försäljning

På inspelningen presenterar Substitutionscentrums rådgivare Tonie Wickman en kortversion av Ann Christiansson på Svensk Handels presentation: Utmaningar för handelsföretag som vill sälja second hand – en introduktion. Den nedladdningsbara PDF:en innehåller fler bilder och mer information. 

Svensk handel (pdf, 247.21 kB)

Klicka på Play-knappen i bilden ovan för att starta filmen.

Kemiska risker med återbrukade produkter

Klara Höglin, Kemikaliecentrum Stockholms stad, berättar om vilka kemiska risker med återbrukade produkter och hur du kan tänka.

Klicka på Play-knappen i bilden ovan för att starta filmen.

Materialåtervinning av plast

Anna Jansson, forskare på RISE berättar om problematik och lösningar vid materialåtervinning av plast. På grund av tidsbrist höll Anna en kortare version än tänkt, men nedan finns hela presentationen och en inspelning av resterande delen.

RISE (pdf, 2.96 MB)

Klicka på Play-knappen i bilden ovan för att starta filmen.

Extramaterial:

Plaståtervinning och svar på frågor om plast

15 min extra material om plaståtervinning, från Anna Jansson och svar på många av de frågor som ställdes i chatten kopplat till plast. 

Stöd från Substitutionscentrum

Tonie Wickman, rådgivare på Substitutioncentrum tipsar om event och kurser.

Substitutionscentrum (pdf, 386.53 kB)

Forum för kemikaliesmart handel

Forum för kemikaliesmart handel är en seminarieserie och en arena för kunskaps- och erfarenhetsutbyte kring kemikaliefrågorna för handelsföretag som arrangeras av Substitutionscentrum vid RISE, Stockholms stad och Svensk Handel.

Kontakta oss för mer information och vägledning

Behöver ditt företag vägledning eller mer information om hur ni ska arbeta med substitution av skadliga kemikalier i era produkter?  Kontakta Substitutionscentrum för vägledning: substitutionscentrum@ri.se

Tonie Wickman

Kontaktperson

Tonie Wickman

Rådgivare

+46 10 516 53 40

Läs mer om Tonie

Kontakta Tonie
CAPTCHA

* Obligatoriskt Genom att skicka in formuläret behandlar RISE dina personuppgifter.