Hoppa till huvudinnehåll
RISE logo
-

Ämnen i plast – hinder för återvinning

- För att nå en hållbar plastanvändning krävs att andelen plast som materialåtervinns ökar kraftigt. Men det är inte helt enkelt. 

Här hittar du inspelning och presentation från Substitutioscentrums seminarium "Ämnen i plast - hinder för återvinning" som arrangerades digitalt den 5 december 2023.

Kemikalieinspektionen har tagit fram rapporten “Problematiska ämnen i plast som hindrar återvinning “. Erik Gravenfors, strategisk rådgivare vid Kemikalieinspektionen och projektledare för den aktuella rapporten, presenterar i detta digitala seminarium resultaten från en omfattande genomgång av de primära plastflödena i Sverige där man identifierar hälso- och miljöskadliga ämnen som potentiella hinder för återvinning.

 

Klika på play-knappen i bilden ovan för att starta filmen.

Hämta presentationen här (PDF)

 

Ta del av frågestunden efter genomgången i videon nedan.

Klika på play-knappen i bilden ovan för att starta filmen.

Tips! Lär dig om Safe and Sustainable by Design

I seminariet nämns Safe and Sustainable by Design (SSbD), ett ett ramverk som tagits fram på EU-nivå, och som rekommenderas av EU-kommissionen. Ramverket syftar till att främja utvecklingen av säkra och hållbara material. I länken nedan kan du skaffa dig övergripande kunskap om ramverket genom en kort introduktion.

Introduktion: Safe and Sustainable by Design

Anna Jacobs

Kontaktperson

Anna Jacobs

Centrumledare för Substitutionscentrum

+46 10 228 45 30

Läs mer om Anna

Kontakta Anna
CAPTCHA

* Obligatoriskt Genom att skicka in formuläret behandlar RISE dina personuppgifter.