Hoppa till huvudinnehåll
RISE logo
-

Forum för kemikaliesmart handel: SCIP och kemikalieappen

16 oktober 2020 arrangerade Forum för kemikaliesmart handel ett webbinarium på temat den nya SCIP-databasen och den uppdaterade Kemikalieappen. Här hittar du både inspelningen av webbinariet och talarnas presentationer.

EU:s kemikaliemyndighet Echa arbetar nu med att ta fram den nya SCIP-databasen. Där ska tillverkare, importörer och distributörer av en vara som släpps ut på marknaden i EU/EES från och med den 5 januari 2021 anmäla ifall varorna innehåller särskilt farliga ämnen. Syftet är att främja giftfria kretslopp genom att göra information om dessa ämnen tillgänglig under varors och materials hela livscykel, inklusive i avfallsledet.

I det här webbinariet får du veta mer om vilka regler som kommer gälla och vilken information som ska anmälas till SCIP-databasen.

Du får även höra om det senaste kring den uppdaterade Kemikalieappen från Sveriges konsumenter och hur du enklare kan kommunicera med dina kunder genom den tillhörande databasen AskREACH.

Klicka på Play-knappen i bilden för att starta webbinariet.

Se webbinariet om nya SCIP-databasen 

Ingrid Wirén, rådgivare på Kemikalieinspektionen, berättar om de kommande bestämmelserna om anmälan till SCIP-databasen och ger praktiska råd.

Hämta presentationen

Klicka på Play-knappen i bilden för att starta webbinariet.

Se webbinariet om Kemikalieappen

Maria Hammarling, projektledare på Sveriges konsumenter, berättar om senaste nytt kring Kemikalieappen och databasen AskREACH.

Hämta presentationen

 

Se tidigare seminarium

Forum för Kemikalisemart handel arrangerar ca 4 seminarier per år. 

 

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Tonie Wickman

Kontaktperson

Tonie Wickman

Rådgivare

+46 10 516 53 40

Läs mer om Tonie

Kontakta Tonie
CAPTCHA

* Obligatoriskt Genom att skicka in formuläret behandlar RISE dina personuppgifter.