Hoppa till huvudinnehåll
Search
Menu
Close
-

Forum för kemikaliesmart handel: Tema sport- och fritidsartiklar

Plast och gummiartiklar inom sport och fritid kan innehålla hälso- och miljöfarliga kemikalier, som på olika sätt kan utgöra en risk för människors hälsa och vår miljö. På det här seminariet gavs vägledning och inspiration kring hur företag kan arbeta för att fasa ut oönskade kemikalier i produkter.

På Forum för kemikaliesmart handel den 28 september 2021 var temat sport och fritid med fokus på plast och gummimaterial. Dessa material återfinns i en mängd olika produkter, det kan handla om allt från yogamattor, pilatesbollar och träningsredskap till plastleksaker och uppblåsbara pooler. Med det här webbinariet vill vi ge dig en ökad förståelse för kemikalieinnehåll i plast och gummimaterial, vilken lagstiftning som är relevant och vad du bör tänka på när du säljer varor med sådana material.

Klicka på Play-knappen i bilden ovan för att starta filmen.

Kemikalieinspektionens tillsyn inom sport och fritid

Susan Strömbom, inspektör på Kemikalieinspektionen berättar hur Kemikalieinspektion arbetar med tillsyn, om vad de brukar hitta vid tillsyn av plast- och gummimaterial för sport och fritid samt preliminära resultat från tillsyn av sommarvaror.

Klicka på Play-knappen i bilden ovan för att starta filmen.

Stadium - så arbetar vi

Catrine Marchall, Sustainability Manager och Titti Larsen, Quality Manager på Stadium berättar hur företaget arbetar med frågor kring kemikalier i plast och gummimaterial.

Stadiums presentation (pdf, 1.97 MB)

Det här är Forum för kemikaliesmart handel

Forum för kemikaliesmart handel är en seminarieserie och en arena för kunskaps- och erfarenhetsutbyte kring kemikaliefrågorna för handelsföretag.

Forum för kemikaliesmart handel arrangeras av Substitutionscentrum vid RISE, Stockholms stad och Svensk Handel.

Kontakta oss för mer information och vägledning

Behöver ditt företag vägledning eller mer information om hur ni ska arbeta med substitution av skadliga kemikalier i era produkter?  Kontakta Substitutionscentrum för vägledning: substitutionscentrum@ri.se

Tonie Wickman

Kontaktperson

Tonie Wickman

Rådgivare

+46 10 516 53 40

Läs mer om Tonie

Kontakta Tonie
CAPTCHA

* Obligatoriskt Genom att skicka in formuläret behandlar RISE dina personuppgifter.