Hoppa till huvudinnehåll
RISE logo
-

Genomförda event

Här finns våra genomföra webbinariumen som har behandlat flera olika aktuella teman. Vi har bland annat pratat om kemikalier kopplat till PFAS i nonstickbeläggningar, möbler och sportartiklar.

Webbinarium: Kemikalier i sportartiklar - utmaningar och möjligheter

Både sportkläder och sportutrustning kan innehålla kemikalier med hälso- och miljöskadliga egenskaper. Så kan vi inte fortsätta ha det. Här får du vägledning och inspiration kring hur din organisation kan arbeta med utfasning av oönskade kemikalier. Vi belyste utmaningar, visar på samverkansinitiativ och delar goda exempel.

 

Webbinarium: Befria möblerna

Många möbler i våra hem, på våra arbetsplatser och i offentlig miljö innehåller kemikalier med hälso- och miljöskadliga egenskaper. Lägg därtill att vi står inför en cirkulär omställning, där material ska kunna återanvändas gång på gång och att det ställer nya krav på giftfria materialflöden. Det är dags att befria möblerna från oönskade kemikalier!

 

Webbinarium: PFAS i nonstickbeläggningar - en risk för människa och miljö?

De flesta nonstick-beläggningar i stekpannor, kastruller och våffeljärn innehåller PFAS, något som ifrågasätts allt mer på grund av PFAS negativa inverkan på människor och miljö. 

 

Webbinarium: Alternatives Assessment

Här hittar du presentationerna från Substitutionscentrums seminarium "Hur utvärderar jag alternativ", som hölls på den digitala konferensen Forum för Giftfri miljö 12 november 2020.

 

Webbinarium: PTFE i cykelkedjeoljor

Den 3 december 2020 arrangerade Substitutionscentrum och projektet POPFREE webbinariet PTFE i cykelkedjeoljor – nödvändig användning eller framtida förbud?. Syftet var att samla leverantörskedjan, höja kunskapsnivån om PTFE- och PFAS-kemikalier och att inspirera till utfasning av dessa i kedjeoljor. Här kan du ta del av hela webbinariet och talarnas presentationer. 

Tonie Wickman

Kontaktperson

Tonie Wickman

Rådgivare

Läs mer om Tonie

Kontakta Tonie
CAPTCHA This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

* Obligatoriskt Genom att skicka in formuläret behandlar RISE dina personuppgifter.

Anna S Strid

Kontaktperson

Anna S Strid

Rådgivare Substitutionscentrum

Läs mer om Anna S

Kontakta Anna S
CAPTCHA This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

* Obligatoriskt Genom att skicka in formuläret behandlar RISE dina personuppgifter.