Ny studie visar på effektiv konservering av växtbaserade köttalternativ
16 september 2024, 13:15
En ny vetenskaplig studie ledd av forskaren Petter Melin visar att kaliumsorbat är ett effektivt konserveringsmedel för växtbaserade köttalternativ. Studien fokuserade på produkter som växtbaserad skinka, korv och pålägg.
Resultaten visar att kaliumsorbat är mer effektivt än andra testade ämnen, som natriumdisulfit, när det gäller att förhindra tillväxt av skadliga mikroorganismer. Dessutom bedöms kaliumsorbat ha lägre potentiella hälsorisker.
Denna upptäckt är särskilt betydelsefull i en tid då växtbaserade alternativ till kött blir allt mer populära. Förbättringar i smak och kvalitet har ökat efterfrågan, men effektiva konserveringsmetoder är avgörande för att säkerställa både hållbarhet och livsmedelssäkerhet.
Studien öppnar för nya strategier inom produktionen av växtbaserade livsmedel, vilket kan leda till säkrare och mer hållbara produkter på marknaden.
2024-12-09
2024-11-22
2024-11-11
2024-10-31
2024-10-17
2024-10-01
2024-09-16
2024-09-16
2024-09-03
2024-07-09
2024-07-08
2024-06-19
2024-06-03
2024-06-03
2024-06-03
2024-05-20
2024-05-14
2024-04-22
2024-04-17
2024-04-15
2024-03-18
2024-03-12
2024-03-12
2024-03-05
2024-03-04
2024-03-04
2024-02-28
2024-02-14
2024-01-24
2024-01-17
2023-12-04
2023-11-30
2023-11-14
2023-11-10
2023-11-03
2023-09-26
2023-09-26
2023-09-25
2023-09-06
2023-07-04
2023-07-03
2023-06-22
2023-05-26
2023-03-07
2023-02-28
2022-12-01
2022-12-01
2022-09-13
2022-09-06
2022-09-06
2022-08-31
2022-07-07
2022-07-04
2022-06-20
2022-05-31
2022-05-27
2022-05-27
2022-05-05
2022-03-21
2022-02-11
2022-02-11
2022-02-07
2022-02-07
2022-02-07
2022-02-07
2022-02-07
2022-02-04
2022-02-04
2022-02-04
2022-02-04
2022-02-04
2022-02-04
2022-02-04
Hushållningssällskapet den 20 november 2020: Medverkar som partner i två av Formas centrumbildningar
2022-02-04
2022-02-04
2022-02-04