FINEST forskare presenterar resultat vid internationella konferenser
16 september 2024, 11:10
Medarbetare inom FINEST har sedan början av sommaren deltagit i flera konferenser, bland annat Futures Conference 2024 i Åbo, där Björn Persson presenterade ett arbete som han tillsammans med Fredric Norefjell utfört inom FINEST och Mistra Food Futures – framtagning av en metod för affärssamverkan. Syftet är att skapa samverkan mellan aktörer samt dela risker, kostnader och investeringar i en omställning.
Under den Nordiska Nutritionskonferensen i Bergen presenterade Susanne Bryngelsson och Marta Bianchi en poster från ett FINEST-projekt där framsidesmärkningarna Nyckelhålet och Nutri-Score jämförts för växtbaserade drycker och yoghurtprodukter. Slutsatsen är att Nyckelhålet gör en striktare bedömning, dvs färre produkter bedöms vara av näringsmässigt hög kvalitet enligt Nyckelhålet jämför med Nutri-Score. Projektet har genomförts under ledning av Hanieh Moshtaghian med Marta Bianchi, Elinor Hallström och Susanne Bryngelsson som medförfattare. Länk till abstract: https://www.idunn.no/doi/abs/10.18261/ntfe.22.5.144#abstract
Under R&D Management Conference i Stockholm arrangerade Maria Elmquist, Joakim Netz and Thomas Taro Lennerfors spåret “Enabling innovation in the agri-food sector”. Helena Fornstedt presenterade pågående forskning kopplad till FINEST, om två sammanflätade och rivaliserande sociotekniska föreställningar (STI), nämligen den röda STI:n för hållbart kött och den gröna STI:n för proteinskifte, och belyser två avgörande skillnader mellan dem: deras syn på vilka utsläpp som är problematiska och vilken minskning de anser vara önskvärd.
Eduardo Desiderio presenterade pågående forskning inom FINEST under LCA Food 2024 i Barcelona 8-12 september, ett forum för hållbara livsmedelssystem där hundratals yrkesverksamma från akademi, industrn och den offentlig sektor samlades för att diskutera innovativa metoder som livscykelbaserad hållbarhetsbedömning inom livsmedelssystem.
Ta del av Eduardos presentation Sustainability trade-offs: designing alternative pea proteins production lines in Sweden and Denmark
2024-12-09
2024-11-22
2024-11-11
2024-10-31
2024-10-17
2024-10-01
2024-09-16
2024-09-16
2024-09-03
2024-07-09
2024-07-08
2024-06-19
2024-06-03
2024-06-03
2024-06-03
2024-05-20
2024-05-14
2024-04-22
2024-04-17
2024-04-15
2024-03-18
2024-03-12
2024-03-12
2024-03-05
2024-03-04
2024-03-04
2024-02-28
2024-02-14
2024-01-24
2024-01-17
2023-12-04
2023-11-30
2023-11-14
2023-11-10
2023-11-03
2023-09-26
2023-09-26
2023-09-25
2023-09-06
2023-07-04
2023-07-03
2023-06-22
2023-05-26
2023-03-07
2023-02-28
2022-12-01
2022-12-01
2022-09-13
2022-09-06
2022-09-06
2022-08-31
2022-07-07
2022-07-04
2022-06-20
2022-05-31
2022-05-27
2022-05-27
2022-05-05
2022-03-21
2022-02-11
2022-02-11
2022-02-07
2022-02-07
2022-02-07
2022-02-07
2022-02-07
2022-02-04
2022-02-04
2022-02-04
2022-02-04
2022-02-04
2022-02-04
2022-02-04
Hushållningssällskapet den 20 november 2020: Medverkar som partner i två av Formas centrumbildningar
2022-02-04
2022-02-04
2022-02-04