Hoppa till huvudinnehåll
RISE logo
-

Fossilfritt Sverige

Fossilfritt Sverige samlar företag, kommuner, regioner och organisationer med målet att öka takten i klimatomställningen. Genom en satsning på en hållbar fossilfri ekonomi har vi en större möjlighet att bygga en starkare svensk industri, skapa fler jobb och öka exportmöjligheterna. 

Genom Fossilfritt Sverige har näringslivet samlats bakom 22 branschspecifika färdplaner. Färdplanerna ger en riktning och tydliga målbilder för verksamheternas utveckling, utmaningar och möjligheter. Färdplanerna ger även ett gediget underlag till omställningsarbetet, och över 500 svenska företag och organisationer har anslutit sig. 

Utöver de 22 färdplanerna har Fossilfritt Sverige även utarbetat fem nationella strategier för att stimulera en utveckling av en hållbar batterivärdekedja, vätgas, bioekonomi, finansiering av industriomställningen samt för en effektiv användning av energi och effekt. Strategierna ger inte bara en riktning utan även konkreta tips och råd, bland annat om energieffektivisering i bostads- och industri, samt finansiering av omställningsprojekt. 

Vill du veta mer om Fossilfritt Sveriges färdplaner, eller hur de påverkar din verksamhet?

Besök då Fossilfritt Sveriges hemsida