Hoppa till huvudinnehåll
Search
Menu
Close
-

Förstå och räkna på affärens klimatpåverkan

Två verktyg har utvecklats av RISE tillsammans med start-ups och internationella organisationer för att göra det möjligt att räkna på hur din affär bidrar till minskade utsläpp av växthusgaser i samhället.

Hittills har de flesta verktygen på marknaden hjälpt företag att minska sin egen negativa påverkan från produktion. Dessa nya verktyg tar ett större grepp och hjälper dig bättre förstå vilken roll ditt företag kan ha och kan ta för att bidra till en minskad klimatpåverkan på en samhällsnivå. Fokus på helhetliga lösningar, snarare än produkt, gör också att start-ups inom områden som kultur, kommunikation, design, arkitektur app-utveckling, juridik, etc, blir centrala eftersom de är avgörande för de transformativa systemlösningar som krävs.

Det första verktyget, ”Business Model Development and Benchmarking”, fokuserar på att utveckla affärsmodellen och ger möjlighet att jämföra ditt bolag med olika kategorier av företag.

Det andra verktyget, ”Full Climate Impact Assessment”, hjälper dig att förstå och kvantifiera den minskade klimatpåverkan i samhället som ni kan bidra med genom olika lösningar. Det fungerar för etablerade företag så väl som för start-ups.

Verktygen är i linje med de nya principer som World Business Council for Sustainable Development just lanserat om “avoided emissions”, och de riktlinjer som UNFCCCs Global Innovation Hub har etablerat. Några av de start-up som varit med och utvecklat verktyget har fått presentera sina lösningar vid UNFCCCs internationella klimatmöte.

Verktygen finns ännu endast på engelska men kommer att översättas längre fram.

Dennis Pamlin

Kontaktperson

Dennis Pamlin

Expert

+46 10 516 60 07

Läs mer om Dennis

Kontakta Dennis
CAPTCHA

* Obligatoriskt Genom att skicka in formuläret behandlar RISE dina personuppgifter.