Hoppa till huvudinnehåll
Search
Menu

Vätgas på RISE

Vätgas förväntas ha en viktig roll i den pågående klimat- och energiomställningen då den kan produceras med lågt koldioxidavtryck.

En introduktion till vätgas på RISE

Potentialen för miljövänlig vätgas som råvara och bränsle i industri- och transportsektorn är mycket stor. Detta eftersom vätgas kan ersätta fossila råvaror och energibärare och därigenom minska koldioxidutsläpp från både industri- och transportsektorn. Vätgas kan lagras och användas för att balansera ett alltmer väderberoende energisystem och koppla ihop olika energianvändare och energikällor.

För en hållbar omställning krävs en välutvecklad infrastruktur, tillgång till tillräckligt med konkurrenskraftig förnybar el och ett helhetsperspektiv.

RISE är med och stöttar din verksamhet i det pågående omställningsarbetet genom att bidra med fakta och vetenskap. Vi är en konstruktiv partner och kartlägger vätgasens möjligheter och utmaningar utifrån din unika situation.

Kontakta oss om vätgas
 

RISE är Sveriges forskningsinstitut och innovationspartner. I internationell samverkan med företag, akademi och offentlig sektor bidrar vi till ett konkurrenskraftigt näringsliv och ett hållbart samhälle.

Stefan Ivarsson

Kontaktperson

Stefan Ivarsson

Enhetschef

+46 70 680 57 43

Läs mer om Stefan

Kontakta Stefan
CAPTCHA

* Obligatoriskt Genom att skicka in formuläret behandlar RISE dina personuppgifter.