Hoppa till huvudinnehåll
RISE logo

Swedish Hydrogen Development Center (SHDC)

Swedish Hydrogen Development Center, SHDC, arbetar lösningsorienterat, främjande och tvärsektoriellt för att aktivt bidra till Sveriges väg mot en hållbar, klimatneutral och konkurrenskraftig industri och energisystem genom integrering av vätgas.

SHDC delfinansieras av Energimyndigheten.

SHDC, Swedish Hydrogen Development Center, är ett innovationskluster som drivs av RISE. I nätverket samlas yrkesverksamma inom industriell vätgas, till exempel specialister, forskare, affärsutvecklare och beslutsfattare. 

Tyngpunkten i SHDC ligger på industriell vätgas och nätverket arbetar kunskapshöjande och sammankopplande, utan politisk agenda. Nätverket tar en aktiv roll i vätgasutvecklingen utifrån ett oberoende och faktabaserat perspektiv. 

SHDC stöttar generering av olika forsknings- och kommersiella projekt, men är ingen operativ utförare av projekt. Inom nätverket fokuserar event och workshops på forskning, innovation, teknik, system, affärsmodeller och policy. Det inkluderar systemfrågor och affärsmodeller på hög "Technology Readiness Level". 

Kontaktperson

Johan Sandstedt

Forsknings-och utvecklingsingenjör

+46 10 228 42 77

Läs mer om Johan

Kontakta Johan
CAPTCHA Den här frågan är till för att testa om du är en mänsklig besökare eller inte för att undvika automatiska skräppostmeddelanden.

* Obligatoriskt Genom att skicka in formuläret behandlar RISE dina personuppgifter.