Hoppa till huvudinnehåll
RISE logo

Functional safety assessment

Flera nya funktionssäkerhetsstandarder ställer krav på att man parallellt med utvecklingsarbetet av komponenter/system genomför en oberoende säkerhetsgranskning.  RISE är ackrediterade av SWEDAC att utföra functional safety assessment enligt bland annat IEC 61508, ISO 26262, ISO 25119 samt IEC 61511.

Syfte

RISE kan ansvara för rollen som functional safety assessor som pekas ut i standarden. RISE arbete baseras på SWEDAC ackrediterade metoder och vårt oberoende gör att vi kan agera i denna roll ända upp till de fall där standarderna kräver fullt ut att en oberoende organisation skall vara ansvarig för functional safety assessment.
 

Ofta kan det vara svårt att hitta en person i den egna organisation som både är tillräckligt väl insatt i kraven från funktionssäkerhetsstandarder samt som dessutom ej har varit delaktig i utvecklingsarbetet för en ny produkt för att kunna agera i den oberoende rollen som functional safety assessor. Dessutom ökar kravet på oberoende ju högre grad av riskreduktion man vill uppnå med sin styrsystemsfunktion och i vissa fall kräver dessa standarder att en oberoende organisation skall vara ansvarig för rollen som functional safety assessor. Dessutom är det ett kvalitetsmått att kunna visa upp mot sina kunder att en oberoende organisation har varit ansvarig för functional safety assessment arbetet.

Metod

RISE functional safety assessment baseras på våra SWEDAC ackrediterade metoder för

  • IEC 61508
  • ISO 26262
  • ISO 25119
  • IEC 61511

Leveranser

Efter genomförd functional safety assessment sammanställs resultatet i en RISE rapport. Vi kan även erbjuda att utfärda ett certifikat som kortfattat (1-2 sidor) beskriver vilka säkerhetskrav som produkten uppfyller.

Beställning

För beställning se kontaktperson

Fakta

Tjänst

Functional safety assessment

Certifiering

Certifiering produkter

Område

Certifiering, Digitalisering, Elektronik, Livsmedel, Risk och säkerhet

Leveransnivå

Ackrediterad

Pris

Pris vid offertförfrågan

Förberedelser

Inga förberedelser krävs

Kontaktperson

Johan Hedberg

Enhetschef

+46 10 516 50 71
johan.hedberg@ri.se

Läs mer om Johan

Kontaktperson

Jonny Vinter

Enhetschef

+46 10 516 53 59
jonny.vinter@ri.se

Läs mer om Jonny