Hoppa till huvudinnehåll
RISE logo

Nyheter från RISE Processum

Här kan du ta del av de senaste nyheterna från vår forsknings- och innovationsmiljö. Håll dig uppdaterad och prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Växt
Foto: micheile dot com

Hitta klimatvägen till finansiering

För innovationer som bidrar till minskade utsläpp av klimatgaser finns ett helt eget finansieringslandskap. – Där finns mycket pengar, men det är svårnavigerat och lätt att gå vilse. Jag hjälper bolag att hitta rätt, säger Leif Lyckebäck, innovations- och processledare på RISE Processum.

Jord

Hydrokol från slam ersätter torv i jord

När slam blir jord till växter skapas värde av avfall. I ett gemensamt projekt finansierat via FoU-rådet visar Econova och C-Green att förutsättningar finns att använda hydrokol för att ersätta torv i dagens jordprodukter.

CaryCass

Bolag för biobaserade material flyttar från Australien till Örnsköldsvik

Entreprenören och forskaren Gary Cass flyttar hela sin verksamhet från Australien till Örnsköldsvik för att utveckla biobaserade innovationer. - Sverige är en av de globala ledarna när det gäller att skapa en cirkulär ekonomi med ett cellulosabaserat samhälle. Därför flyttar jag mitt Australienbaserade företag till Örnsköldsvik för att starta Cass Materials AB, säger Gary Cass.

Taigatech

Taigatechs VD tar emot årets ÅForsk foundation entreprenörsstipendium!

Tidigare i veckan presenterades de 10 nytänkande entreprenörer som får ta emot ÅForsk foundation entreprenörsstipendium. Startup företaget Taigatechs VD, Christoffer Johnsson fick ta emot en check på 200 000 kronor för att förverkliga deras affärsidé.

Vaskar

Vi välkomnar Vaskar Mukherjee till RISE Processum!

I början av april välkomnade vi vår nya kollega Vaskar Mukherjee till RISE Processum. Vaskar kommer arbeta som senior forskare i gruppen för Bioteknik.

Senaste nyheter

+
Prenumerera på Processums nyhetsbrev

Prenumerera på Processums nyhetsbrev! Anmäl dig här

Hur kan biomassa från skogen bli fiskmat? Här får du veta mer om hur framtidens fiskmat kan produceras av restprodukter från skogsindustrin.

Har du frågor, söker pressbilder eller vill komma i kontakt med någon för en intervju? Ta kontakt med vår kommunikatör Amelie Karlsson.

Amelie Karlsson

Kontaktperson

Amelie Karlsson

Projektledare

Läs mer om Amelie

Kontakta Amelie
CAPTCHA This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

* Obligatoriskt Genom att skicka in formuläret behandlar RISE dina personuppgifter.

Karin Johnson

Kontaktperson

Karin Johnson

Verkställande direktör

Läs mer om Karin

Kontakta Karin
CAPTCHA This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

* Obligatoriskt Genom att skicka in formuläret behandlar RISE dina personuppgifter.

Relaterat

Pressmeddelande

Nytt centrum för testbäddar inom bioekonomi

Nu inleds satsningen på en unik testbäddsmiljö för kommersialisering av bioekonomins nya teknologier, produkter och tjänster. I en första fas byggs en flexibel pilothall med flera olika testbäddar i anslutning till RISE verksamhet…
Pressmeddelande

350 miljoner till RISE för att modernisera och komplettera testbäddar för bioraffinaderier runt om i Sverige

Regeringen ger i höstbudgeten RISE ett tillskott på 350 miljoner kronor över två år för att intensifiera arbetet med hållbara lösningar inom bioekonomin. Tillskottet ska stärka RISE satsning på testbäddar för bioraffenaderi.
Pressmeddelande

Snart kan protein från skogen användas som fiskfoder

Fiskfoder består ofta av fisk- eller sojamjöl. Det är inte hållbart när produktionen av odlad fisk ökar. RISE har utvecklat en metod för att göra fiskfoder av hållbara proteinkällor från skogen. Nu ska det internationella projekte…
Pressmeddelande

Bioraff – Mer av trä utvecklar fiskfoder, adhesiv och svart pellets

I ett gemensamt svensk-norskt treårigt projekt, Bioraff - Mer av trä, samarbetar SP Processum och PFI, Papir- og Fiberinstituttet i Trondheim, för att vidareutveckla processer och produkter baserade på trä och industriella reststr…
Pressmeddelande

Nya biobaserade lösningar för fossilfri lim och färg

Dagens lim- och färgprodukter är till stor del baserade på komponenter med fossilt ursprung. I projektet som heter just ”Lim och färg” är syftet att ersätta fossila komponenter med biobaserade lösningar. Projektet ingår i Vinnovas…
Pressmeddelande

Processum på Nordiska ministerrådets lista över goda exempel

​I dagarna publicerade Nordiska ministerrådet skriften ”Nordic Bioeconomy – 25 cases for sustainable change”. Den presenterar tjugofem nordiska initiativ och företag som aktivt bedriver forskning, utveckling och produktion av prod…