Hoppa till huvudinnehåll
RISE logo
-

Forest Business Accelerator

Forest Business Accelerator är ett samarbete mellan SCA, IBM, RISE och BizMaker. Hit antas lovande företag från hela Sverige som vill utveckla och växla upp sina skogliga koncept och hållbara teknologier.

Bolagen i hösten 2022s upplaga av Forest Business Accelerator

Skogen har under lång tid skapat stora värden för oss i Sverige. Från träd, virke och massa till modern vidareförädling inom nya branscher. Skogsråvara kan idag användas som ett klimatsmart alternativ för allt från förpackningar, kosmetika, kläder och bränsle.

Forskningen inom området är intensiv och skogsindustrin är drivande för att skapa tillväxt i dagens och framtidens bioekonomi. Genom att korsbefrukta skog med digitalisering och entreprenörskap kan vi skapa nya lösningar, för både bättre affärer och en grönare värld.

Vem kan ansöka?

Kunskapsintensiva företag med målsättningen att kommersialisera sin innovation och skapa värde relaterat till skog, skogsindustri eller skogsråvara.

Fokusområden

Vi söker hållbara affärsidéer där skogen står i fokus. Det betyder att den skogliga inriktningen är given  men att korsbefruktning  med andra branscher och områden kan variera. För att kvalificera till programmet ska du redan idag ha en skoglig innovation eller kunna identifiera skogen som ett nytt marknadsområde.

Accelerera ditt företag

Programmet omfattar sju månaders affärsutveckling. Utifrån uppsatta mål, affärsmodeller och strategier arbetar vi gemensamt mot att kommersialisera och internationalisera ert företags produkt eller tjänst på större marknader.

För mer information besök: www.bizmaker.se/forest

De fem bolagen och innovationerna i Forest Business Accelerator hösten 2022:

Reselo

Utvecklar ett nytt material från svensk skogsråvara som kan ersätta plast och gummi.

Flasheye 

Jobbar med ett intelligent LIDAR-system för övervakning i till exempel stora industrimiljöer.

Biosorbe

Arbetar med ett nytt material som kan absorbera olja upp till 10 gånger sin egen vikt.

Helios Innovation

Står bakom en ny teknik för avsaltning av havsvatten med hjälp av restvärme från industri.

MicroDri

Har arbetat fram ett nytt sätt att torka virke med mikrovågor.

Leif Lyckebäck

Kontaktperson

Leif Lyckebäck

Innovations-och processledare

+46 10 516 62 89

Läs mer om Leif

Kontakta Leif
CAPTCHA Den här frågan är till för att testa om du är en mänsklig besökare eller inte för att undvika automatiska skräppostmeddelanden.

* Obligatoriskt Genom att skicka in formuläret behandlar RISE dina personuppgifter.