Hoppa till huvudinnehåll
RISE logo
-

Forest Business Accelerator

Forest Business Accelerator är ett samarbete mellan SCA, IBM, RISE och BizMaker. Hit antas lovande företag från hela Sverige som vill utveckla och växla upp sina skogliga koncept och hållbara teknologier.

Forest Business Accelerator hösten 2023

Skogen har under lång tid skapat stora värden för oss i Sverige. Från träd, virke och massa till modern vidareförädling inom nya branscher. Skogsråvara kan idag användas som ett klimatsmart alternativ för allt från förpackningar, kosmetika, kläder och bränsle.

Forskningen inom området är intensiv och skogsindustrin är drivande för att skapa tillväxt i dagens och framtidens bioekonomi. Genom att korsbefrukta skog med digitalisering och entreprenörskap kan vi skapa nya lösningar, för både bättre affärer och en grönare värld.

Vem kan ansöka?

Kunskapsintensiva företag med målsättningen att kommersialisera sin innovation och skapa värde relaterat till skog, skogsindustri eller skogsråvara.

Fokusområden

Vi söker hållbara affärsidéer där skogen står i fokus. Det betyder att den skogliga inriktningen är given  men att korsbefruktning  med andra branscher och områden kan variera. För att kvalificera till programmet ska du redan idag ha en skoglig innovation eller kunna identifiera skogen som ett nytt marknadsområde.

Accelerera ditt företag

Programmet omfattar sju månaders affärsutveckling. Utifrån uppsatta mål, affärsmodeller och strategier arbetar vi gemensamt mot att kommersialisera och internationalisera ert företags produkt eller tjänst på större marknader.

För mer information besök: www.bizmaker.se/forest

De fem bolagen och innovationerna i Forest Business Accelerator hösten 2023:

Bright Day Graphene

Tillverkar grafen av förnybara resurser med unika egenskaper optimerade för energilagring. 

Zigrid 

Har tagit fram en lösning för att producera el från låga temperaturer som för närvarande inte nyttjas. 

Diri Safety Solutions 

Erbjuder företag ett digitalt riskhanterings-verktyg för att underlätta riskbedömningarna i arbetet och utöka det systematiska arbetsmiljöarbetet. 

Original Creation 

Erbjuder ett transparent spårbarhetssystem som förenar aktörer inom hela materialflödeskedjan och effektiviserar kundernas hållbarhetsrapportering. 

Flox 

Designar, utvecklar och distribuerar autonoma teknologier för att hålla vilda djur borta från områden där de inte ska vara.