Hoppa till huvudinnehåll
RISE logo

Ett konkurrenskraftigt och hållbart matsystem – Från ord till bord

Dagens matsystem har en central roll i att lösa effekterna av flera stora utmaningar, så som klimatförändringar, ett osäkert geopolitiskt läge och ökande problem med övervikt, men också svält.  Dessutom ställer konsumenter och samhälle allt större krav på att maten ska vara både hållbart och etiskt producerad och samtidigt ha en positiv inverkan på vår hälsa.

Med Framtidens mat på RISE ser vi till att nyttja hela vår tvärvetenskapliga kompetens och skapar bred samverkan med offentliga verksamheter, livsmedelsbranschen, myndigheter, akademi och företag. Tillsammans kan vi hitta nya, innovativa, och konkurrenskraftiga lösningar på de behov och utmaningar som matsystemet står inför. På så sätt medverkar vi på RISE att göra skillnad hela vägen från ord till bord.

Vi har spetskompetens för alla delar av livsmedelskedjan

Med RISE som innovationspartner får du tillgång till vår spetskompetens i alla delar av livsmedelskedjan. Vi kan ta fram innovativa tekniker och processer för hållbarhet, effektivitet och kvalitet. Vi forskar på nya livsmedel med fokus på positiva hälsoeffekter under hela livet.  Vi erbjuder utbildningar med koppling till livsmedelsbranschens utmaningar och möjligheter och nätverk anpassade utifrån ett livsmedelsföretags eller offentlig aktörs behov. Dessutom kan vi stötta dig i din affärs-, marknads-, produkt, - och /eller innovationsutveckling. 

På den här sidan visar vi några exempel på RISE erbjudanden för att lösa matsystemets utmaningar med fokus på hållbarhet och resiliens.

Fyll i formuläret för att kontakta oss

Genom att skicka in formuläret behandlar RISE dina personuppgifter

Om hållbarhet och resiliens i matsystemet

Erbjudande - Livsmedelsberedskap

Annika Kihlstedt

Kontaktperson

Annika Kihlstedt

Projektledare

+46 10 228 45 41

Läs mer om Annika

Kontakta Annika
CAPTCHA

* Obligatoriskt Genom att skicka in formuläret behandlar RISE dina personuppgifter.

Petra Forsblad

Kontaktperson

Petra Forsblad

Projektkommunikatör

+46 70 391 50 05

Läs mer om Petra

Kontakta Petra
CAPTCHA

* Obligatoriskt Genom att skicka in formuläret behandlar RISE dina personuppgifter.