Hoppa till huvudinnehåll
RISE logo
-

Prenumerera på nyhetsbrevet Jordbruk och livsmedel

RISE visar vägen till framtidens hållbara och hälsosamma matsystem

Genom att använda RISE tvärvetenskapliga kompetens och förmåga för att lösa matsystemets utmaningar bidrar vi till ett konkurrenskraftigt matsystem och ett hållbart och resilient samhälle.

Är du intresserad av att veta mer om vad vi gör och hur vi samverkar med olika delar av matsystemet och dess aktörer för att hitta nya och innovativa lösningar? Då är detta nyhetsbrev rätt för dig!

Du prenumererar enkelt genom att fylla i nedan formulär.

Välj nyhetsbrev

För att kunna kommunicera med dig även fortsättningsvis behöver vi lagra din e-postadress i våra register och behöver ditt godkännande för detta. Du kan när som helst avregistrera dig.
 
CAPTCHA
* Obligatoriskt Genom att skicka in formuläret behandlar RISE dina personuppgifter
Petra Forsblad

Kontaktperson

Petra Forsblad

Projektkommunikatör

+46 70 391 50 05

Läs mer om Petra

Kontakta Petra
CAPTCHA

* Obligatoriskt Genom att skicka in formuläret behandlar RISE dina personuppgifter.

Relaterat

Erbjudande

Ett konkurrenskraftigt och hållbart matsystem – Från ord till bord

Dagens matsystem har en central roll i att lösa effekterna av flera stora utmaningar, så som klimatförändringar, ett osäkert geopolitiskt läge och ökande problem med övervikt, men också svält.  Dessutom ställer konsumenter oc…
Område

Jordbruk

Jordbruket och trädgårdsnäringen är grundbultar i produktionen av nya hållbara och hälsosamma livsmedel, djurfoder, energiråvaror och material. Svensk jordbruksproduktion är en bland världens mest hållbara, men utvecklin…
Berättelse

Digitalisering av jordbruket kräver dubbel expertis

Jordbruksverket skulle göra en förstudie till en nationell plattform för delning av data. Då behövde de en partner som kunde både digitalisering och jordbruk. Valet föll på RISE.  – Deras erfarenhet och expertkunskap ino…
Område

Livsmedel

De flesta tycker nog att det viktigaste är att mat smakar gott. Men för klimatets skull behöver vi också nyttja råvaror och restprodukter bättre, öka konsumtion av klimatsmarta vegetabiliska proteiner som alternativ till kött, och…
Berättelse

Så ska det svenska livsmedelssystemet bli hållbart

Livsmedelsproduktionen står idag för ca 25-30 procent av alla utsläpp av växthusgaser globalt – och förstör mycket av den biologiska mångfalden. Dessutom växer befolkningen och fler ska…
Berättelse

Nya och nyttigare produkter driver på proteinskiftet

Allt fler talar om vår tid som proteinskiftets tid. Menar vi allvar med att minska klimatpåverkan och värna våra naturtillgångar måste vi dra ner på köttet och äta mer växtbaserad kost. För att proteinskiftet ska vara möjligt och …
Expertis

Mikrobiologiskt säker och hållbar mat

Livsmedel måste vara säkra och förväntas dessutom vara hållbara! RISE erbjuder ett antal tjänster och verktyg för att designa för en mikrobiologiskt säker och hållbar produkt.
Berättelse

Sjömat – för en mer hållbar matförsörjning

Hur världens växande befolkning skall förses med mat på ett hållbart sätt är en global utmaning. Mat från sjö och hav, sjömat eller marina livsmedel, är i jämförelse med andra animaliska livsmedel ofta mer hållbara. Kristineberg M…