Kontaktperson
Elinor Hallström
Forskare
Kontakta ElinorSPARK stärker forskning och innovation för att utveckla växtbaserade livsmedel som är näringsrika, attraktiva och hållbara. Genom ett långsiktigt partnerskap mellan Sverige, Storbritannien och Singapore förenas kompetens inom hälsa, nutrition, smak, hållbarhet och konsumentvetenskap.
SPARK-projektet förenar ledande institutioner från Sverige (RISE), Storbritannien (Imperial College London, University of Reading, BEZOS Centre) och Singapore (A*STAR) för att adressera fem centrala utmaningar kopplade till hälsoeffekter av växtbaserade livsmedel och koster:
SPARK bidrar till forskning och innovation för att utveckla växtbaserade livsmedel som är näringsrika, attraktiva och miljömässigt hållbara. Projektet syftar till att bygga ett långsiktigt internationellt partnerskap som driver utvecklingen av växtbaserad livsmedelsinnovation. Samarbetet spänner över hälsa, nutrition, smak, hållbarhet och konsumentvetenskap och genererar insikter i olika kulturella kontexter. SPARK formaliserar och skalar upp tidigare samarbete och stärker Sveriges globala roll inom hållbara livsmedelssystem och hälsa.
Målet med projektet är att initiera nya delprojekt, och vi välkomnar fler samarbetspartners. Kontakta oss gärna för mer information!
SPARK
Pågående
Projektledare
1 år
1 MSEK
London Imperial College: Department of Metabolism, Digestion and Reproduction, London Imperial College: Department of Bioengineering, Bezos Centre for Sustainable Protein, University of Reading: Department of Food and Nutritional Science, A*STAR Singapore Institute of Food and Biotechnology Innovation
RISE, Avdelning Livsmedel, Enhet Livsmedelskonsumtion
Elinor Hallström Claudia Niimi Evelina Höglund Susanne Bryngelsson Joshua Mayers Marta Angela Bianchi Annika Krona Friederike Ziegler Edoardo Desiderio Marta Zakrzewska Kathryn Harris Rikard Fristedt