Hoppa till huvudinnehåll
Search
Menu
-

Energieffektiva livsmedelslokaler - Belivs

BeLivs pågick under 2011-2018 och var ett innovationskluster inom den svenska livsmedelsbranschen i samarbete med myndighet, näringsliv och offentliga aktörer. Nätverket drevs av RISE och finansierades delvis av Energimyndigheten och huvudmålet var att via ökad beställar- och leverantörskompetens erhålla en ökad andel hållbara och energieffektiva livsmedelslokaler.

BeLivs har gett många insikter till hur livsmedelsbutikerna kan agera mer energisnålt. BeLivs har genomfört många studier och fallstudier och har genom det gemensamma engagemanget och mångfalden i nätverket nått fina resultat. 

Vi på RISE jobbar vidare med att säkerställa och öka beställar- och leverantörskompetens för hela värdekedjan där behov av livsmedelskyla finns. Här samlar vi forskningsresultat i form av rapporter, artiklar, webinar, checklistor och utbildningsmaterial för att nyttiggöra den kunskap som finns till de som arbetar med energieffektiva och hållbara livsmedelslokaler. Här sprider vi goda exempel på åtgärder för ett minskat energibehov eller minskad påverkan på klimatet.

Är du forskare och/eller har utvecklat hållbara lösningar för livsmedelsbutiker eller professionella kök? Välkommen att sprida dina resultat genom att publicera en länk till dina dokument. Kontakta oss för att få din länk publicerad.

 

Kontaktperson

Martin Larsson

Projektledare

+46 10 516 52 40

Läs mer om Martin

Kontakta Martin
CAPTCHA

* Obligatoriskt Genom att skicka in formuläret behandlar RISE dina personuppgifter.