Hoppa till huvudinnehåll
RISE logo

Energieffektiva livsmedelslokaler

Projektet "Forskning om Energieffektiva Livsmedelslokaler till praktisk nytta" sprider kunskap och forskningsresultat så att det kommer till nytta i arbetet med att energieffektivisera livsmedelslokaler och utveckla hållbar livsmedelskyla. Forskningsresultat visar att livsmedelslokaler kan minska energianvändningen med upp till 50 procent. Kylanläggningarnas köldmedier innebär utmaningar för en hållbar utveckling eftersom de bidrar stort till växthuseffekten. Även att upprätthålla livsmedlens säkerhet och kvalité innebär utmaningar.

Vi samlar här forskningsresultat i form av rapporter, artiklar, webinar, checklistor och utbildningsmaterial för att nyttiggöra den kunskap som finns till de som arbetar med energieffektiva och hållbara livsmedelslokaler. Här sprider vi goda exempel på åtgärder för ett minskat energibehov eller minskad påverkan på klimatet.

Är du forskare och/eller har utvecklat hållbara lösningar för livsmedelsbutiker eller professionella kök? Välkommen att sprida dina resultat genom att publicera en länk till dina dokument. Kontakta oss för att få din länk publicerad.

Ola Gustafsson

Kontaktperson

Ola Gustafsson

Projektledare

+46 10 516 51 20

Läs mer om Ola

Kontakta Ola
CAPTCHA This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

* Obligatoriskt Genom att skicka in formuläret behandlar RISE dina personuppgifter.