Hoppa till huvudinnehåll
RISE logo

Vi gillar studenter

Just nu kanske du pluggar till en av årets viktigaste tentor. Inom några år väntar belöningen – en examen inom teknik, IT eller kanske mikrobiologi. Du är student och ligger i startgroparna till ett spännande yrkesliv. Vi på RISE gillar dig som studerar och vill se dig hos oss i framtiden.

Skicka in din intresseanmälan

Sök exjobb via våra jobbportaler

Vi har sammanställt några frågor och svar kring hur vi jobbar med att få just dig och din talang till oss. Vi ses!

Jag har hört namnet RISE flera gånger nu. Men vad gör ni egentligen? 

RISE står för Research Institutes of Sweden och är Sveriges forskningsinstitut.

RISE bildades 2016 genom en sammanslagning av Sveriges Tekniska Forskningsinstitut (SP), Swedish ICT och Innventia. Under hösten 2018 gick även delar av Swerea in i RISE. Vårt uppdrag är bland annat att driva och uppmuntra forsknings- och utvecklingsprojekt som främjar det svenska näringslivet och ett hållbart samhälle. 

Vad kan man jobba med hos er?

På RISE jobbar vi med allt ifrån hållbara förpackningslösningar till fröken ur och framtidens AI och allt däremellan. Hos oss kan man jobba som ingenjör, tekniker, forskare, projektledare eller specialist. Många tror att vi enbart söker ingenjörer och tekniskt utbildade personer, men det är en sanning med modifikation för utan beteendevetare, designers, stadsutvecklare och ekonomer så fungerar inte tekniken ihop med människan och det är vårt mål.

Varför ska jag som student söka mig till RISE redan nu?

Vi växer och letar efter nya talanger och som student är du högintressant för oss. Vi tror att du är kreativ, nyfiken och har massor av intressanta perspektiv att dela med dig av när du utexamineras.  Du kan därför redan nu registrera dig i vårt rekryteringssystem för att prenumerera på lediga exjobb och jobb som passar din profil. Glöm inte heller att vi finns på Vetenskapsfestivalen och Tekniksprånget och du som pluggar på universitet/högskola kan även träffa oss på RISE Student Tour: 

HT 2019

  • Uppsala – Utnarm, 7 november
  • Lund – Arkad, 13-14 november
  • KTH – Armada, 19-20 november
  • Chalmers – Varm, 26 november 

VT 2020

  • Luleå – Larv, 22 januari
  • Borås – Stark, 29-30 januari
  • Chalmers – Charm, 4-5 februari
  • Linköping – Larm, 11 februari
  • KTH – BKW, 18 feb

Ok! Men än så länge har jag några år kvar att plugga. Har ni sommarjobb eller praktikplatser under tiden?

Verksamheten hos oss går ner under sommaren vilket gör att vi har ett begränsat behov av sommarvikarier och praktikanter. De sommarjobb som vi ändå har kan du hitta på vår hemsida.

Går det att göra sitt exjobb hos er?

Ja, vi satsar mycket på exjobb. Oftast så annonserar vi ut våra exjobb men du kan också lämna en intresseanmälan med din egen idé. Du är såklart även välkommen att kontakta oss. Våra kontaktuppgifter hittar du här.

Åter till framtiden. Vad tycker ni är viktigt när ni anställer någon? 

Den som gillar problemlösning och är intresserad av att jobba med teknik och forskning i framkant kommer att trivas hos oss. Vi tycker också det är viktigt att man gillar att samarbete med andra människor i olika typer av projekt.