Hoppa till huvudinnehåll
RISE logo

Så fungerar det att söka jobb hos oss

RISE är kunskapssamhällets kraftsamling för en hållbar framtid och ett konkurrenskraftigt näringsliv. En innovationspartner för nytänkarna med produkter, tjänster, processer och tekniker som kan bli morgondagens lösningar.

Detta är vi stolta över och det vill vi även att alla våra medarbetare skall vara.  Kompetens, potential och engagemang är därför något vi värdesätter högt när vi letar efter nya kollegor och av den anledningen är vi noga med vår rekryteringsprocess. Både för vår och för din skull.

Här kan du läsa om hur vår rekryteringsprocess går till:

1. Förberedelse

Du hittar bra information om vår verksamhet och om vilka vi är som jobbar på RISE genom att läsa mer här på vår webbplats. Använd sedan vår jobbdatabas för att söka efter en roll som matchar dina kompetenser och intressen. Om du blir kallad till en första intervju så kommer vi att vilja se intyg som styrker din högsta utbildningsnivå så förbered gärna dessa dokument redan nu.

2. Sök jobbet

Dina möjligheter att bli framgångsrik hos oss ökar markant om din profil matchar de krav vi anger i annonsen och vi lever efter devisen rätt person på rätt plats skapar en bättre match. Vi är måna om att vi ska vara rätt för varandra så för oss är det viktigt att förstå vad du har med dig för erfarenheter och kunskaper men framförallt varför du vill ha jobbet och hur du tror att vi tillsammans kan uppnå fantastiska resultat och utvecklas tillsammans.

3. Vi tar emot din ansökan

Så snart din ansökan är korrekt inskickad kommer du att få ett bekräftelsemail från oss. Vi behandlar sedan din ansökan och går noggrant igenom dina kvalifikationer och erfarenheter för den sökta rollen för att ta reda på om vi kan vara rätt för varandra. Om vi vill träffa just dig kommer du att kontaktas av rekryterande chef för att boka en första intervju.

Gå till mer information om hur vi hanterar dina personuppgifter i rekryteringssammanhang.

4. Intervju

Vi vet att det kan vara nervöst att gå på en jobbintervju, men glöm inte bort att vara dig själv. Vi är intresserade av dig som person men också av att veta varför du vill jobba på RISE och varför vi skall anställa just dig. Vi är också nyfikna på hur vi kan hjälpa dig att växa och utvecklas i din yrkesroll så vi vill höra dig berätta om dina utvecklingsområden. Om vi tror att vi kan vara rätt för varandra blir det aktuellt med en andra intervju.

5. Tester

Vid chefs- och nyckelrollstillsättningar använder vi oss av testerna MAP (ett personlighetstest) och Matrigma (ett icke-verbalt begåvningstest) som ett moment i rekryteringsprocessen. När det blir aktuellt för dig som kandidat att genomföra testerna kommer vi att informera dig om hur de går till och hur du kan förbereda dig. 

6. Erbjudande

Efter intervjuer och tester gör vi vårt urval bland de kandidater som är kvar. Är du vår slutkandidat kommer vi att kontakta dig med ett anställningserbjudande. Kommer vi överens, vilket vi såklart hoppas, börjar vi prata om framtiden och om hur vi på bästa sätt välkomnar dig ombord. Notera att vi vid vissa tillsättningar kommer att vilja se ett utdrag från belastningsregistret innan erbjudande om anställning lämnas.

7. Information när processen är över

En rekryteringsprocess kan ta allt från ett par veckor till flera månader och som kandidat är du välkommen att höra av dig under vägens gång om den upplevs dra ut på tiden. Vi återkopplar så snart det är möjligt om du denna gång inte gått vidare i rekryteringsprocessen.

JOBBA HOS OSS