Hoppa till huvudinnehåll
Search
Menu
-

Innovationsledning

– systematik skapar utväxling på genomförda innovationsinsatser.

Kraven från kunder och medborgare såväl som globala trender, exempelvis digitalisering och hållbarhet, driver på behovet av förnyelse och utveckling i företag och organisationer. Verktyget för att möta den utvecklingen stavas ofta innovation – antingen enskilt eller i samverkan med andra. Men för att innovationen ska kunna skapa verklig nytta och för att få utväxling på de insatser som genomförs behöver arbetet ledas på ett systematiskt sätt.

RISE erbjuder innovationsledning som utgår från världens första vägledande standard, ISO 56002. Standarden gör det möjligt att etablera och upprätthålla ett systematiskt innovationsarbete i både företag och offentliga organisationer, och tar ett systemperspektiv på innovationen. Vi kan hjälpa till med kartläggning av innovationsförmågan, visa var organisationen behöver fokusera för att öka sin förmåga till innovation och öka förståelsen för hur man kan lyckas med sitt innovationsarbete genom att arbeta systematiskt.

Vi erbjuder också certifiering av innovationsledare enligt en certifieringsregel som tagits fram tillsammans med yrkesföreningen Innovationsledarna. Certifieringen kan ses som ett sätt att kvalitetssäkra och styrka personers förmåga att leda ett systematiskt innovationsarbete.


CERTIFIERADE INNOVATIONSLEDARE EN KVALITETSSTÄMPEL FÖR PITEÅ SCIENCE PARK

De befinner sig i en av Sveriges just nu mest expansiva regioner. Men innovation händer trots det inte av sig själv. Piteå Science Park har därför bett RISE att certifiera fem innovationsledare.

– I utforskande processer är det superviktigt att veta vart man ska, och certifieringen blir en kvalitetsstämpel på att vi verkligen vet hur vi tar oss dit, säger Greta Wimander, campusstrateg på Piteå Science Park.

Läs kundcaset

Utveckla och skala upp

Kontakt

Utveckla och skala upp

Skicka meddelande
CAPTCHA

* Obligatoriskt Genom att skicka in formuläret behandlar RISE dina personuppgifter.