Kontaktperson
Jessica Sjöstedt
Forsknings- och utvecklingsingenjör
Kontakta JessicaProcesser och produkter kontamineras ofta av olika anledningar och leder till körbarhetsproblem som skapar ekonomiska och miljömässiga påföljder och eventuella reklamationer från kunder. RISE gedigna kompetens och utrustning kan hjälpa er med både identifiering, felsökning och lösningar av nästan alla material och ytor.
Har ni problem med avsättningar, fläckar i processen? Vill du veta vad en specifik produkt har för fibersammansättning? Med hjälp av vår gedigna kompetens och våra högt avancerade instrument samt väl utbyggda databaser kan vi ta fram information om föroreningens sammansättning och ursprung.
Ofta behöver vi använda oss av flera av nedanstående tekniker för att lösa ett problem eftersom problemen många gånger är komplexa. De typer av prover som är vanligast är massa, papper och kartong. Vi tittar även på avskrap, prickar, gummiduk, tryckt slutprodukt, lösningar, inkruster, metallytor. Kontakta oss så får vi diskutera problemlösningen tillsammans.
Vi använder en mångfald olika metoder för att undersöka och lösa problem. Nedan är några av de vanligaste metoderna vi tillämpar:
Ljusmikroskopi: En teknik som använder synligt ljus för att förstora och studera små objekt eller material. Det är särskilt användbart för att observera ytmorfologi och strukturer med låg förstoring.
Svepelektronmikroskopi (SEM): En avancerad mikroskopiteknik som använder en elektronstråle för att avbilda ytor i extremt hög upplösning. Det gör det möjligt att observera detaljer på nanometerskala och få information om materialens struktur och morfologi.
FT-IR-spektroskopi: En teknik som används för att analysera kemiska föreningar baserat på deras absorption av infrarött ljus. Det ger information om molekylära bindningar och fungerar som ett fingeravtryck för att identifiera olika ämnen.
Gaschromatografi (GC): En metod för att separera och analysera komponenterna i en gasblandning. Det används ofta för att kvantifiera och identifiera kemiska föreningar i en provlösning.
Induktivt kopplad plasma-masspektrometri (ICP): En teknik för att bestämma elementkoncentrationer i en provlösning genom att mäta massan av de laddade partiklarna som genereras när provet utsätts för en plasmaflamma.
Jonkromatografi: En metod för att separera och analysera joner i en provlösning. Det används främst för att analysera oorganiska och organiska joner i vattenprover eller biologiska vätskor.
Karteringar: En process för att skapa detaljerade kartor eller diagram som visar fördelningen eller förekomsten av olika ämnen eller egenskaper i en process. Det kan inkludera topografiska kartor, kemiska kartor eller andra typer av kartläggningar beroende på syftet med undersökningen.
RISE har en bred och djup kompetens samt omfattande erfarenhet inom de nämnda analysmetoder som används för att utforska och förstå olika material och substanser.
Utöver vår expertis inom analysmetoder har RISE också en välutvecklad kompetens när det gäller att hantera och förbereda prover, särskilt industriella vätskor och material. Detta säkerställer att våra analyser genomförs med hög precision och tillförlitlighet, vilket ger våra kunder förtroende för de erhållna resultaten.
RISE erbjuder en rapport som inkluderar data i Excel-format och relevanta bilder och diagram. Den är noggrant sammanställd med hjälp av standardmetoder för utförda analyserna. Rapporten innehåller även en bedömning av mätosäkerheten för att säkerställa tillförlitligheten hos de presenterade resultaten. Alla relevanta parametrar som är av betydelse för den specifika analysen tas med för att ge en fullständig bild av situationen. Dessutom inkluderas detaljerade kommentarer och förklaringar för att ge ytterligare insikt och förståelse för de presenterade data.
RISE strävar efter att säkerställa högsta möjliga kvalitet och tillförlitlighet i de presenterade resultaten, vilket i sin tur hjälper kunder och intressenter att fatta välgrundade beslut baserade på den tillhandahållna informationen.