Hoppa till huvudinnehåll
RISE logo
Bild

Pilotproduktion av livsmedel

Nationellt unik anläggning genom kombinationen av personal och livsmedelsklassade lokaler med utrustning för tillverkning, produktutveckling inklusive produktions- och produktanalys.

Personalen tillsammans med lokalerna, utrustningen, och analysmöjligheterna ger en unik, storskalig och multidisciplinär miljö för förbättring av dagens livsmedelstillverkning och utveckling av framtidens livsmedel.

Anläggningen består av utrustning lämpad för tillverkning av och test av utrustning för:

  • Kött- och fiskprodukter 
  • Bageriprodukter
  • Choklad
  • Mejeriprodukter (UHT och pastörisering)
  • Frukt och grönt
  • Soppor, såser, juicer ,m.m.
  • Färdigmat

Fakta

Testbäddsnamn

Livsmedel

Etableringsår

1946

Testbäddskategori

Isolerade miljöer (IM)

Bransch

Hälsa och Life Science, Livsmedel och jordbruk

Område

Livsmedel

Strategiskt innovationsprogram

Inget strategiskt innovationsprogram

Region

Västra Götalandsregionen

Besöksadress Frans Perssons väg 6, 402 29 Göteborg

Haris Hondo

Kontaktperson

Haris Hondo

Ingenjör

+46 10 516 66 65
haris.hondo@ri.se

Läs mer om Haris