Leyla Dahl Forsknings- och utvecklingsingenjör Tel +46 10 516 62 83 E-post leyla.dahl@ri.se Ort Göteborg Enhet Produktdesign (101204) Fråga mig om Fråga mig om Projekt Smakförbättring av köttanaloger med hjälp av hälsosamma fetter Fett är en viktig bärare av aromämnen och kan vara en nyckel i strävan efter att förbättra smakprofilen hos växtbaserade produkter som man vill ska efterlikna kött, så kallade köttanaloger. I det här projektet kommer RISE, tillsam… Projekt Mekanismer för fiberbildning i köttanaloger Livsmedelskedjan bidrar med 25% av de totala emissionerna av växthusgaser. Enbart köttproduktionen står för hela 14,5% och konsumtionen fortsätter att öka. Köttkonsumtionen är också alarmerande från ett folkhälsoperspektiv efterso… Projekt Användning av restström som substrat för produktion av svampprotein Framställning av svampprotein genom fermentering är en ytterst resurssnål process som förbrukar en bråkdel av det land, vatten och energi som krävs för att framställa motsvarande mängd animaliskt eller växtbaserat protein. Projekt… Projekt Like:meat Intresset för växtbaserade köttliknande produkter, så kallade köttanaloger, är stort och växande. I det här projektet kommer RISE tillsammans med Lantmännen och Orkla utveckla nyttiga och attraktiva köttanaloger baserade på svensk… Projekt FINEST Testarena FINEST Testarena är en arena för praktisk produktinnovation och samverkan kopplad till värdekedjorna Svenska skogsbär, Protein från baljväxter och Experimentell framställning av livsmedel. Projekt FINEST - Proteiner från svenska baljväxter FINEST forskning bidrar till att produktion av svenska baljväxter som kan komplettera traditionella animalieprodukter ska ökat samt att mejerisubstitut och köttsubstitut med proteiner från svenska baljväxter kommer att utvecklats …