Hoppa till huvudinnehåll
RISE logo

Per-Olof Sjöberg

Affärs- och innovationsområdeschef

Tel +46 70 519 04 91

E-post per-olof.sjoberg@ri.se

Ort Kista

Enhet Affärsutveckling (109204)

Per-Olof Sjöberg är chef för Affärs- och innovationsområdet Digitalisering.
Affärs- och innovationsområdet innehåller sex fokusområden;
• Digitalisering inom industrin
• Den uppkopplade individen
• Uppkopplade städer
• e-Hälsa
• RISE i det digitala Europa
• Digitalisering internt RISE

Per-Olof har arbetat med digitalisering inom industrin, offentlig sektor och forskningsinstituten i 40 år. Sedan 2009 är han på RISE med ansvar för digitalisering . På RISE har han tidigare ansvarat för e-Hälsoområdet och bland annat lett KOL-projektet för vård av kroniskt sjuka patienter i hemmet. Per-Olof har en lång erfarenhet av innovation både i stora företag såväl som i SME. Han har 24 års erfarenhet från Ericsson med bland annat ansvar för hem-kommunikationsområdet inom Ericsson Business Innovation. Under fem år arbetade han för Stockholms Stad bland annat som utvecklingschef på Stokab. Han är utbildad på KTH i Stockholm och på MIT i Boston.
På RISE arbetar han inom områden som AI, Cyber Security, Cirkulär ekonomi, Färdplaner för industrin, öppna och delade data, digitalisering av industrin och offentlig verksamhet och brinner för individualisering av digitala tjänster kopplat till integritet och etik frågor.
Att Sverige ska bli ledande på att använda digitaliseringens möjligheter är en uppgift vi har tillsammans och som vi ska lyckas med tillsammans!

Relaterat