Hoppa till huvudinnehåll
Search
Menu

Flaggskeppsfabriken Digital

Projektparterna har med stöd av den beprövade flaggskeppsmetodiken kartlagt och utvecklat "best practice" för kompetensutveckling kopplat till den accelererande digitala teknikomställningen

Digitaliseringen, som redan pågått länge inom industrin, accelererar de närmaste åren och skärper förändringstrycket i företagen.

Företagen behöver utveckla och förnya såväl produkter som tillverkningsprocesser med digitaliseringen som möjliggörare. Detta påverkar affärsmodeller, leverantörskedjor, investeringar, och det mesta övriga i företagen.

När företagen investerar i ny teknik och kopplar upp verksamheten mot Internet handlar teknikvalen i hög grad om vilka kompetenser medarbetarna behöver för att vara med och driva förändringen med hög produktivitet och arbetstillfredsställelse.

Omställningen som sker är så genomgripande att även kompetensutvecklingsarbetet behöver vara omfattande om digitaliseringens möjligheter ska kunna utnyttjas.

Sammanfattning

Projektnamn

Flaggskeppsfabriken Digital

Status

Avslutat

RISE roll i projektet

Projektledning och Expertinslag

Projektstart

Varaktighet

30 månader

Total budget

6 000 000 SEK

Partner

Industriarbetsgivarna, IF Metall, Teknikföretagen, Sandvik Coromant, SKF, Astra Zeneca, Scania CV AB, SCA Massa, Volvo CE

Finansiärer

Vinnova

Projektets webbplats

Koordinator

Projektmedlemmar

Karl-Eric Persson
CAPTCHA

* Obligatoriskt Genom att skicka in formuläret behandlar RISE dina personuppgifter.