Hoppa till huvudinnehåll
RISE logo
Tre glada seniorer

Stockholm Digital Care

Stockholm Digital Care är ett femårigt EU-projekt som har som mål att skapa tillväxt för små och medelstora företag i Stockholmsregionen som arbetar med välfärdsteknik. Med ett större utbud av välfärdsteknik specifikt utformad för äldre ska projektet samtidigt bidra till ett självständigt liv och välbefinnande för äldre som bor kvar hemma.

Stockholm Digital Care hjälper företag och offentlig verksamhet att förstå varandras förutsättningar för att kunna göra goda affärer.

Inom Stockholm Digital Care träffar vi små- och medelstora företag som är aktiva inom välfärdsteknik. Vi är ett bollplank för funderingar kring utveckling av produkter och tjänster inom välfärdsteknik och agerar som en testkund som kan svara på vad som kan vara gångbart på den offentliga marknaden. Vi har hittills aktivt hjälpt ett hundratal företag i sin produktutveckling.

Stockholm Digital Care

  • – hjälper företag att förstå utmaningar och begränsningar inom offentlig verksamhet och hur dessa påverkar produkten eller tjänsten
  • – ger stöd för att produkten eller tjänsten ska vara anpassad till verksamheternas och de äldres behov så att företagen kan delta i upphandlingar
  • – hjälper till med vart man kan vända sig med specifika frågor

Inom projektet finns även testmiljöer i Huddinge, Nacka och Skärholmens stadsdel i Stockholms stad. Här kan företag testa sina produkter/tjänster i verklig miljö och få en direkt utvärdering av de som ska använda den. Det kan även handla om att anordna testpaneler med olika professioner som ger sina åsikter om produkten/tjänsten. 

Vi anordnar även nätverksträffar, seminarier och workshoppar. Vi är aktiva på mässor, talar på konferenser och deltar i olika sammanhang. Vi är en kontaktyta mellan entreprenörer och offentlig verksamhet samt förmedlar var man kan söka pengar för utvecklingsprojekt.


Sammanfattning

Projektnamn

Stockholm Digital Care

Status

Pågående

Region

Region Stockholm

RISE roll i projektet

Partner, ansvarig för Utvecklingsarenan

Projektstart

Varaktighet

5 år

Partner

Stockholms stad, Huddinge kommun, Nacka kommun, Storsthlm, Region Stockholm

Projektets webbplats

Projektmedlemmar

Malin Edlund Fransson

Kontaktperson

Malin Edlund Fransson

Läs mer om Malin

Kontakta Malin

* Obligatoriskt Genom att skicka in formuläret behandlar RISE dina personuppgifter.