Kontaktperson
Greta van Huyssteen
Forskare
Kontakta GretaValidera sensoriskt uppfattbara förändringar i din produkt! Vi erbjuder ett urval skillnadstester med vår analytiska panel.
Utvärdera om sensoriska upplevelser som smak, doft, konsistens eller känsla av produkten förändras hos konsument när ändringar görs.
Den mest effektiva metoden för detta är att använda en tränad och urvalstestad panel av människor. RISE har en lång erfarenhet av denna typ av tester och unika möjligheter att kombinera dessa med tekniska mätningar.
Sensoriska skillnadstester är effektiva vid olika typer av situationer bland annat:
Beroende på produkt och syfte med mätningen väljs en av fyra typer av olikhetstest: partest, duo-trio-test, triangeltest eller difference-from-control. Respektive test utförs enligt standardmetod. Vi har även möjligheten att utföra andra skillnads tester t.ex. tetradtest och alternative forced choice test.
Mätningen genomförs i sensoriskt laboratorium med 8-12 bedömare från RISE analytiska panel.
En ensides-rapport med kortfattad överblick över hur testade produkter skiljer sig åt och vid difference-from-control vad skillnaden är samt en längre rapport med metodbeskrivning och resultat.
Sensorisk analys - Skillnadstest
Triangel-test: SS-EN ISO 4120:2007 Sensory analysis - Methodology - Triangle test
Duo-trio: SS-EN ISO 10399:2010 Sensory analysis - Methodology - Duo-trio test
Difference from control: DIN 10976 2016 Sensory analysis - Difference from Control-test (DfC-Test)
Par-test: SS-EN ISO 5495:2007+A1:2016 Sensory analysis - Methodology - Paired comparison test
Pris vid offertförfrågan
Vid inplanerat uppdrag tar det cirka 3 veckor innan mätningen kan vara genomförd och analyserad.