Hoppa till huvudinnehåll
Search
Menu
Close

Tuerdi Maimaitiyili

Tuerdi Maimaitiyili arbetar med avancerade karaktäriseringstekniker med hjälp av röntgen- och neutronavbildning och diffraktionstekniker, med en stark betoning på tomografi. 

Tuerdis expertis ligger främst inom diffraktions- och bildbaserade materialkarakteriseringstekniker vid storskaliga anläggningar, inklusive tomografi. Dessutom harTuerdi goda kunskaper i vetenskaplig programmering, tillsammans med erfarenhet av att utveckla robusta pipelines för dataanalys för specifika industriella behov. Han har även kompetens inom restspänningsanalys samt destruktiva och icke-destruktiva metoder för materialtestning vid synkrotron- och neutronanläggningar.

Tuerdi har en doktorsexamen i materialvetenskap och teknik från Lunds universitet. Han har bedrivit omfattande forskning om titanlegeringar och additiv tillverkning, och han bedrev postdoktoral forskning vid Paul Scherrer Institute i Schweiz. Där hade han fokus på att utveckla provmiljöer och testmetoder för karakterisering av metalliska material under avancerad materialbearbetning och tillverkning genom att utnyttja synkrotronröntgen- och neutronteknik. Han har också arbetat som forskningsspecialist på Swerim AB.

Tuerdi Maimaitiyili

Kontaktperson

Tuerdi Maimaitiyili

Forskare

+46 10 228 40 93

Läs mer om Tuerdi

Kontakta Tuerdi
CAPTCHA

* Obligatoriskt Genom att skicka in formuläret behandlar RISE dina personuppgifter.