Hoppa till huvudinnehåll
Search
Menu
-

Workshops och utbildningar om PFAS

Här hittar du workshops, evenemang och utbildningar om PFAS som POPFREE arrangerar eller medverkar i. Välkommen!

2 september 2022 9.00-11.00

Seminarium: PFAS substitution i textila värdekedjor

POPFREE bjuder in till ett digitalt seminarium den för att lansera verktyget "PFAS Substitution Guide for Textile Supply Chains". Projektets textilpartners kommer också att dela sina lärdomar av praktisk PFAS-utfasning samt utveckling och testning av PFAS-fri DWR.

Läs mer och anmäl dig här

20 Januari 2022

Webbinarium: Towards PFAS-free kitchenware 

Den 20 januari 2022 arrangerade projektet POPFREE Industri webbinariet "Towards PFAS-free kitchenware". Syftet var att initiera en dialog i leverantörskedjan, höja kunskapsnivån om PFAS kemikalier och den pågående utvecklingen av PFAS reglering på EU nivå, och för att dela erfarenheter från företag som har eller arbetar med att fasa ut PFAS.

Ta del av webbinariet här
 

24 november

Kemikalier i sportartiklar - utmaningar och möjligheter

Både sportkläder och sportutrustning kan innehålla kemikalier med hälso- och miljöskadliga egenskaper. Så kan vi inte fortsätta ha det. Välkommen på en branschdag för vägledning och inspiration kring hur din organisation kan arbeta med utfasning av oönskade kemikalier. Vi belyser utmaningar, visar på samverkansinitiativ och delar goda exempel.

Medverkar gör bl a Stadium, Casall, Peak Performance, Riksidrottsförbundet, Kemikalieinspektionen, projektet POPFREE och forskare från RISE.

Ta del av webbinariet här 

 

25 mars 2021

Webbinarium: PFAS i nonstick-beläggningar – en risk för människa och miljö?

De flesta nonstick-beläggningar i stekpannor, kastruller och våffeljärn innehåller PFAS, något som ifrågasätts allt mer på grund av PFAS negativa inverkan på människor och miljö. Därför bjuder RISE-initiativen POPFREE och Substitutionscentrum tillsammans med Cervera in till ett webbinarium med fokus på PFAS skadliga påverkan, lagstiftning och utfasning.

Ta del av webbinariet här.

 

3 december 2020, online/Stockholm

Webbinarium: PTFE i cykelkedjeoljor

Den 3 december 2020 arrangerade Substitutionscentrum tillsammans med POPFREE webbinariet PTFE i cykelkedjeoljor – nödvändig användning eller framtida förbud? Syftet var att samla leverantörskedjan, höja kunskapsnivån om PTFE- och PFAS-kemikalier och att inspirera till utfasning av dessa i kedjeoljor. Här kan du ta del av hela webbinariet och talarnas presentationer. 

Ta del av webbinariet här.

 

Tidigare event

+
Lisa Skedung

Kontaktperson

Lisa Skedung

+46 70 619 60 16

Läs mer om Lisa

Kontakta Lisa
CAPTCHA

* Obligatoriskt Genom att skicka in formuläret behandlar RISE dina personuppgifter.