Hoppa till huvudinnehåll
RISE logo

Sensorisk Analys – Sensorisk Profil

Skapa en sensorisk profil för din produkt. Att definiera karaktären på din produkt hjälper dig i produkt­utveckling och marknadsföring av din produkt.

Syfte

Sensorisk karaktärisering används för att identifiera din produkts karaktär och kan hjälpa dig i vidare produktutveckling eller marknadspositionering.  Den mest effektiva mätmetoden för detta är att använda människor. Antingen genom RISE tränade och urvalstestad panel som har en förmåga att identifiera och särskilja de viktigaste karaktärsdragen i din produkt eller tillsammans med RISE konsumentpanel som kan ge konsumentens syn på produkten.

Sensorisk karaktärisering används framför allt i tre syften:

  1. Vid produktutveckling – framkommer önskade sensoriska attribut? Finns karaktärsdrag i er produkt som inte passar in? Sensorisk karaktärisering kan användas i flera olika produktutvecklingssteg för att minska tiden till klar produkt.
  2. Vid kvalitetsgranskning - förändras din produkt i sensorisk karaktär vid lagring eller olika sorters av behandling?
  3. Vid marknadssegmentering – hur upplevs era produkter i jämförelse med konkurrenten?

Metod

Beroende på produkt och var i utvecklingsprocessen den sensoriska profilen efterfrågas används olika metoder. Vi erbjuder allt ifrån klassisk profilering/beskrivande-tester (QDA, DA, Flavor profile) till snabba metoder (projective mapping, sorting, CATA/RATA, Flash Profile) samt hedoniska tester. Metoderna kan appliceras på RISE tränade panel eller konsumentpanel, beroende på typ av metod.

Leveranser

Efter mätning levereras först en grafisk rapport för snabb överblick följt av en längre rapport med metod och resultat. Rapporterna beskriver den sensoriska identiteten på din produkt. Rapporten utformas i övrigt enligt önskemål.

Beställning

Maila förfrågan eller beställning till kontaktperson.

Fakta

Tjänst

Sensorisk analys – sensorisk karaktärisering och profilering av livsmedel

Område

Livsmedel, Perception

Pris

Pris vid offertförfrågan

Leveranstid

Beroende av metod och produkt.

Förberedelser

Inga förberedelser krävs

Penny Bergman

Kontaktperson

Penny Bergman

Forsknings-och Affärsutvecklare

+46 10 516 57 40

Läs mer om Penny

Kontakta Penny
CAPTCHA Den här frågan är till för att testa om du är en mänsklig besökare eller inte för att undvika automatiska skräppostmeddelanden.

* Obligatoriskt Genom att skicka in formuläret behandlar RISE dina personuppgifter.

Kontakt

Hittar du inte det du söker eller är du nyfiken på hur vi kan hjälpa dig?

Skicka meddelande
CAPTCHA Den här frågan är till för att testa om du är en mänsklig besökare eller inte för att undvika automatiska skräppostmeddelanden.

* Obligatoriskt Genom att skicka in formuläret behandlar RISE dina personuppgifter.