Hoppa till huvudinnehåll
RISE logo
-

Normpack - Utbildning

En av förmånerna med ett Normpack-medlemskap är de utbildningar vi erbjuder

 

Då lagstiftningen kan var komplicerad att ta till sig på egen hand erbjuder vi regelbundet utbildningar på olika nivåer.

  • Alla nya medlemmar erbjuds ett introduktionsmöte där det ges en första översikt av reglerna och kraven. Vi diskuterar hur Normpack kan stötta just ert företag på bästa sätt.
  • Baskursen på två halvdagar ger en övergripande bild av den europeiska lagstiftningen för material i kontakt med livsmedel. 
    Utöver den överordnande lagstiftningen som gäller alla material går vi igenom kraven för olika specifika material. Framförallt EUs plastförordning, men även nationella lagar och rekommendationer, t.ex. BfR för papper och kartong behandlas. Vi tittar också på Declaration of Compliance (DoC). Både hur man läser en DoC och vad man ska tänka på när man skriver sin egen. Kursen avslutas med aktuellt inom området, såsom kommande lagkrav. 
  • Fortsättningskursen fördjupar sig i hur man praktiskt organiserar och genomför utvärderingar på material i kontakt med livsmedel. 
    Kursen baseras på kraven i EUs plastförordning, vilken ställer de mest utförliga kraven och påverkar alla material som innehåller någon plastkomponent.

Det finns även möjlighet till företagsspecifika utbildningar. Vi skräddarsyr en utbildning där vi anpassar innehållet just för era behov. Det kan handla om kort inledning på basnivå för många på företaget som sedan fortsätter i en fördjupning för dem som arbetar med frågan.  

 

Intresserad av en utbildning?

Kontakta oss gärna för mer information.

Inbjudan till våra kurser med mer information finns på Normpacks medlemswebb (inloggning krävs).

Utbildningsschema

kommande kurser
12-13 september Baskurs (två halvdagar, digitalt och på svenska) - bara för medlemmar
21 september Fortsättningskurs (digitalt, på svenska) - bara för medlemmar
15-16 november Baskurs (två halvdagar, digitalt och på svenska) - bara för medlemmar
29 november Fortsättningskurs (digitalt, på svenska) - bara för medlemmar
7-8 februari Baskurs (två halvdagar, digitalt och på svenska) - bara för medlemmar
7 mars Fortsättningskurs (digitalt och på svenska) - bara för medlemmar