Kontaktperson
Anna Molander
Projektledare
Kontakta AnnaLivsmedelsföretag i norr får i projektet bättre tillgång till starka innovationsmiljöer och utveckling genom ökad samverkan mellan näringsliv, akademi och myndigheter via en gemensam innovationsplattform. Färdplaner för fem värdekedjor kommer att tas fram och utmaningar adresseras genom stöd och kunskap till företagen.
Projektet ska överbrygga glesheten inom livmedelssystemet i Västerbotten och angränsande län och förbättra företagens tillgång till starka innovationsmiljöer inom akademin. Målet är att bygga upp en sammanhållen och långsiktig struktur för utveckling av livsmedelsnäringen och en digital plattform där företag, akademi, intresseorganisationer och myndigheter kan mötas, kommunicera och samverka kring ökad forskning, utveckling och innovation i livsmedelskedjan och bygga broar till innovationsekosystemet i norr och det nationella innovationssystemet för livsmedel.
Syftet är att utifrån den regionala livsmedelsstrategin öka produktionen av livsmedel genom systeminnovation och stärka företagens anpassningsförmåga till klimatförändringar och andra omvärldsfaktorer. Projekt kommer att genomföra aktiviteter med aktörer inom hela livsmedelskedjan för att tydliggöra målsättningar, ta fram färdplaner för prioriterade livsmedelsvärdekedjor och en plan för framtida samverkan.
Mer Matinnovation
Pågående
Region Västerbotten
Koordinator
30 mån
5 203 539 SEK
Länsstyrelsen Västerbotten, Region Västerbotten
Europeiska regionala utvecklingsfonden, Övre Norrland, Region Västerbotten, Länsstyrelsen Västerbotten, Umeå kommun, Skellefteå kommun
RISE Research institutes of Sweden