Hoppa till huvudinnehåll
Search
Menu
-

Internationell symbios

Internationell symbios inom industri och urban miljö är avgörande för att möta globala utmaningar. Genom samarbete över nationsgränserna kan sektorer dela resurser och minska miljöpåverkan. Här samlar vi rapporter och projekt som kategorispecifikt breder ut sig globalt. 

IEA

Resurssektorns vision är den så kallade cirkulära ekonomin, som syftar till att undvika överdriven användning av begränsade resurser och utarmning av resurser. Den syftar till att återanvända och återvinna resurser och produkter som redan är i bruk eller byggda. Energisektorns vision är ett hållbart, koldioxidneutralt energisystem som nästan uteslutande förlitar sig på förnybara energikällor och, för att uppnå detta och minimera miljöpåverkan, är mycket energieffektivt.
Läs mer här!

Energi- och koldioxidorienterad industriell symbios

Med denna deluppgift ska industriell symbios få en central plats i utbudet av aktiviteter inom IETS verksamhet. På grund av IETS fokus är energi och utsläpp av växthusgaser/växthusgasutsläpp centrala, vilket förklarar integrationen under paraplyet av en gemensam uppgift med Circular kol.
Läs mer här! 

A.SPIRE

A.SPIRE Strategic Research and Innovation Agenda" är en sammanställning av prioriterade forsknings- och innovationsområden inom processindustrin. Det är en vägledande ram som identifierar strategiska mål och vägen framåt för att främja hållbarhet, konkurrenskraft och tillväxt inom processsektorn i Europa.
Läs mer här!

Hubs4Circularity

Hubs4Circularity är socio-tekniska ekosystem för fullskalig industriell symbios, industriell-urban symbios och cirkulär ekonomi som sluter energi-, resurs- och dataloopar i regional skala. De är en viktig byggsten för att uppnå klimatneutralitetsmålen till 2050.
Läs mer här!

Marie Karlberg

Kontaktperson

Marie Karlberg

Projektledare

+46 10 516 51 03

Läs mer om Marie

Kontakta Marie
CAPTCHA

* Obligatoriskt Genom att skicka in formuläret behandlar RISE dina personuppgifter.