Hoppa till huvudinnehåll
RISE logo
-

Resurser & stöd

Här samlar vi aktörer som besitter kunskap och kompetens för att vägleda dig till rätt symbiosnätverk, samt aktuella händelser.

Under hösten 2023 ges det nu en möjlighet att få lära sig mer om industriell symbios. Det är Peter Carlsson från Chalmers Industriteknik som kommer att hålla i de tre olika utbildningstillfällena.

Syftet med utbildningen är att ge en djupgående förståelse för hur man implementerar arbetssätt, hur det kopplas till verksamhetens befintliga strategier och hur man planerar samt hanterar utmaningar och svårigheter. Utbildningen är även ett hjälpmedel för att kunna identifiera lämpliga partners och projekt. Peter Carlsson har arbetat med industriell symbios sedan 2011. Så här beskriver han utbildningen med egna ord:

- Det är en utbildning för organisationer och företagsindustrier som behöver konkret vägledning för att kunna jobba med industriell symbios som en del av sin hållbara omställning och skapa resurseffektivitet.

Vad kan man som deltagare ha för förväntningar på utbildningen?

- De kan förvänta sig få hjälp med att se möjligheter i sin egen verksamhet, vad som är ett första steg och hur man sedan implementerar det i sitt vardagliga arbete.

Vilka resultat kan den här utbildningen ge?

- Det beror lite på vem deltagaren är. Men jag tänker att en del av resultatet av utbildningen är när man ser sina egna förutsättningar, när man ser potentialen och att man sedan vet hur man ska göra härnäst.

Vilken fråga kring industriell symbios dyker alltid upp och är den viktigaste att svara på?

- Hur gör man? Och det kommer man kunna få svar på genom den här utbildningen. Man kommer inte kunna få svar på allt, för så enkelt är det inte. Men jag hoppas att de som går den här utbildningen vet därefter hur de ska bära sig åt för att ta nästa steg.

Läs mer om utbildningen här och se till att säkra din plats redan nu!

Här hittar ni aktörer som besitter kunskap och kompetens för att vägleda dig till rätt symbiosnätverk:

Chalmers Industriteknik

Linköpings Universitet

Sweco 

Emma Dalväg

Tobias Jansson - Circular Economy

IVL - Svenska Miljöinstitutet

High Coast Innovation Park

Processum

 

Vill du synas här? Kontakta Carolina Seybold!

Carolina Seybold

Kontaktperson

Carolina Seybold

Läs mer om Carolina

Kontakta Carolina
CAPTCHA

* Obligatoriskt Genom att skicka in formuläret behandlar RISE dina personuppgifter.