Hoppa till huvudinnehåll
Search
Menu
-

Resurshubb - finansiering

Nu finns det möjlighet att söka finansiering för förstudier och utvecklingsprojekt inom industriell symbios från Regionalfonden i hela Sverige. 

Exakt vad ni kan få finansiering för beror på vart i landet ni vill arbeta. Det kan till exempel gå söka finansiering för att ta fram lokala eller regionala planer, vissa fysiska investeringar eller kapacitetsbyggande insatser. Mer om vad som är möjlighet hittar du på Tillväxtverkets hemsida och i de aktuella utlysningarna. Sista dag att skicka in ansökan är 12 september 2023.

För att ansökan om finansiering för projekt inom industriell symbios kan du särskilt titta efter utlysningar som inriktar sig på cirkulär ekonomi, förnybar energi, energieffektivisering, samt smarta energisystem, -nät, och -lagring. Ett tips är att du sorterar efter det län som ni är intresserade av. Kontakta Tillväxtverket regionala kontor för att diskutera din idé och vilken utlysning som är aktuell för dig.

Inspireras gärna av vår lista med spännande satsningar inom industriell symbios som genomförs på olika platser i Sverige. Ett exempel som får finansiering från Regionalfonden redan nu är satsningen Förstudie Resurshubb i Sävsjö.

De organisationer som ofta söker stöd från Regionalfonden är:

  • Regioner
  • Kommuner
  • Högskolor och universitet
  • Forskningsinstitut
  • Företagsfrämjande organisationer
  • Branschorganisationer

 

Marie Karlberg

Kontaktperson

Marie Karlberg

Projektledare

+46 10 516 51 03

Läs mer om Marie

Kontakta Marie
CAPTCHA

* Obligatoriskt Genom att skicka in formuläret behandlar RISE dina personuppgifter.

Per Sommarin

Kontaktperson

Per Sommarin

Forskare

+46 10 516 60 69

Läs mer om Per

Kontakta Per
CAPTCHA

* Obligatoriskt Genom att skicka in formuläret behandlar RISE dina personuppgifter.