Hoppa till huvudinnehåll
Search
Menu
-

Vattensymbios

Här samlar vi kategorispecifik symbios inom vatten med information och länkar till intressanta och aktuella rapporter och projekt. 

Minskad belastning på dricksvattenresursen genom industriell-urban vattensymbios

Rapporten diskuterar vattenbristens globala påverkan och specifika utmaningar i Visby och Vimmerby, Sverige. Projektet utforskar industriell-urban vattensymbios som en lösning för att säkra tillgång till rent vatten och minska belastningen på lokala resurser. Resultaten visar potentialen för symbios i Visby medan Vimmerby står inför ekonomiska hinder. Trots detta projektets betydelse för framtida undersökningar av vattensymbios i Sverige.
Läs mer här!

Unity4Water

Unity4Water är ett nyskapande initiativ från Mälardalens universitet (MDU) och RISE som kombinerar den senaste tekniken med samhällsvetenskapliga perspektiv. Projektets mål är att revolutionera återanvändning av avloppsvatten och processvatten för att använda det som en resurs för bland annat matproduktion.
Läs mer här!

Dagens reningsverk - morgondagens resursverk

Expertgruppen för Cirkulär och Hållbar VA betonar vikten av samverkan mellan industri, verksamheter och offentlig/privat sektor för att nå hållbara mål. De utforskar industriell symbios och diskuterar dess fördelar inom områden som klimat, näringsämnen, energi och återanvändning av avloppsvatten.
Läs mer här!

CircSyst

Huvudsyftet med CircSyst är att utveckla och demonstrera en rad nya cirkulära systemlösningar (CSS) som ökar hållbarheten genom att tillämpa innovativa holistiska cirkulära modeller på lokal och regional nivå.

Marie Karlberg

Kontaktperson

Marie Karlberg

Projektledare

+46 10 516 51 03

Läs mer om Marie

Kontakta Marie
CAPTCHA

* Obligatoriskt Genom att skicka in formuläret behandlar RISE dina personuppgifter.