Hoppa till huvudinnehåll
RISE logo
-

Webinarie: Hållbarhetsarbete för företag & akvakultur som cirkulärlösning

Digitalt event via Teams

10 okt 2023, kl.08:30-10:00

Webinariet arrangerades av Centrum för Industriell och Urban Symbios. Vi presenterade Hållbarhetsarbete för företag & akvakultur som cirkulärlösning.

I ramen för projektet "Resurseffektiva och inkluderande kommuner genom symbios" (RiK Symbios Bengtsfors) genomför Bengtsfors kommun och Mötesplats Steneby en omfattande satsning på att främja övergången till en cirkulär ekonomi, i nära samarbete med det lokala näringslivet. Genom att bygga satsningen på näringslivets egna drivkrafter, jobba med medskapande processer och skapa ett gott samarbetsklimat har arbetet redan efter ett halvår resulterat i flera affärsmöjligheter med resurseffektivitet och cirkularitet som förtecken. Jeanette Lindh Svanqvist, från Bengtsfors kommun och Vera Telemo, från Mötesplats Steneby, presenterade sitt arbete. 

I andra delen av webinariet fick vi lyssna till vilka förutsättningar det finns för akvakultur i symbioser, som är en del av livsmedelsproduktionen. RISE-forskare Markus Langeland pratade om möjliga symbioslösningar som finns uppströms och nedströms i odling av fisk eller annan akvakultur. Han tog oss igenom möjligheter, flaskhalsar, hinder och kunskapsbehov.

Hållbarhetsarbete för företag med Jeanette Lindh Svanqvist, Bengtsfors kommun och Vera Telemo, Mötesplats Stenby
Akvakultur som cirkulärlösning med Markus Langeland, forskare RISE
Carolina Seybold

Kontaktperson

Carolina Seybold

Läs mer om Carolina

Kontakta Carolina
CAPTCHA

* Obligatoriskt Genom att skicka in formuläret behandlar RISE dina personuppgifter.