Hoppa till huvudinnehåll
RISE logo
Fredrik Arrhén och Zoltan Zelenka

Stort intresse för Borås-laboratorier

09 september 2022, 08:32

Under veckan stod RISE som värd när ett 70-tal av Europas ledande experter på mätteknik inom massa, kraft, moment och tryck var på plats i Borås. På torsdagen besökte deltagarna RISE laboratorier.

Som Nationellt Metrologiskt Institut är RISE en av medlemmarna i Euramet som är den europeiska metrologiorganisationen. Arbetet inom Euramet delas in i tekniska kommittéer, och det är den tekniska kommittén för massa och andra relaterade storheter som haft sitt årliga möte i Borås med RISE som värd.

- Borås är en jättefin stad och vi har haft ett bra möte med många bra diskussioner där vi lärt oss mycket av varandra. Det är bra att vi äntligen kan träffas fysiskt igen efter pandemin, säger Zoltan Zelenka från det österrikiska nationella metrologiska institutet BEV som är ordförande i den tekniska kommittén.

170 deltagare

Totalt har runt 70 deltagare varit på plats i Borås och ungefär 100 personer har deltagit digitalt i de olika sessionerna. Som avslutning på veckan visades deltagarna runt på RISE laboratorier för massa, tryck, kraft och moment, vibration och dynamiska mätningar.

- Det är alltid kul att visa upp det vi gör för våra kollegor på de andra nationella metrologiska instituten. Men det är också ett viktigt tillfälle att ta del av information och kunskap, ha dialog och hitta potentiella samarbeten, säger Fredrik Arrhén, senior forskare på RISE och ansvarig för mötet.

Fredrik Arrhén

Senior scientist

+46 10 516 56 24

Läs mer om Fredrik

Kontakta Fredrik
CAPTCHA

* Obligatoriskt Genom att skicka in formuläret behandlar RISE dina personuppgifter.