Hoppa till huvudinnehåll
RISE logo

Forest Business Accelerator

Forest Business Accelerator är ett samarbete mellan SCA, IBM, Processum och BizMaker. Hit antas lovande företag från hela Sverige som vill utveckla och växla upp sina skogliga koncept och hållbara teknologier.

Skogen har under lång tid skapat stora värden för oss i Sverige. Från träd, virke och massa till modern vidareförädling inom nya branscher. Skogsråvara kan idag användas som ett klimatsmart alternativ för allt från förpackningar, kosmetika, kläder och bränsle.

Forskningen inom området är intensiv och skogsindustrin är drivande för att skapa tillväxt i dagens och framtidens bioekonomi. Genom att korsbefrukta skog med digitalisering och entreprenörskap kan vi skapa nya lösningar, för både bättre affärer och en grönare värld.

Vem kan ansöka?

Kunskapsintensiva företag med målsättningen att kommersialisera sin innovation och skapa värde relaterat till skog, skogsindustri eller skogsråvara.

Fokusområden

Vi söker hållbara affärsidéer där skogen står i fokus. Det betyder att den skogliga inriktningen är given  men att korsbefruktning  med andra branscher och områden kan variera. För att kvalificera till programmet ska du redan idag ha en skoglig innovation eller kunna identifiera skogen som ett nytt marknadsområde.

Accelerera ditt företag

Programmet omfattar sju månaders affärsutveckling. Utifrån uppsatta mål, affärsmodeller och strategier arbetar vi gemensamt mot att kommersialisera och internationalisera ert företags produkt eller tjänst på större marknader.

För mer information besök: www.bizmaker.se/forest

 

De tre bolagen och innovationerna i Forest Business Accelerator 2021:

Cass Materials 

En ny metod för hållbar produktion av textila material, baserad på nanocellulosa och unika naturliga processer.

DAIKA WOOD 

Ett nytt biobaserat material som kan ersätta plast, tillverkat av restströmmar från skogsindustrin.

TAIGATECH

AI-lösning som hjälper sågverk att identifiera enskilda stockar genom hela processen och såga upp dem på ett optimalt sätt.

Vill du veta mer om årets acceleratorföretag? Här får du en kort presentation av varje bolag.

Bengt Aldén

Kontaktperson

Bengt Aldén

Projektledare

Läs mer om Bengt

Kontakta Bengt
CAPTCHA This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

* Obligatoriskt Genom att skicka in formuläret behandlar RISE dina personuppgifter.