Hoppa till huvudinnehåll
RISE logo
-

ICE Datacenter - Hållbara och effektiva datacenterlösningar

ICE datacenter (Infrastructure and Cloud research & test Environment) vid RISE, är en ledande anläggning för testning och experiment inom datacenterområdet.

Vi invigde anläggningen i januari 2016 och välkomnar kunder och partners från hela världen att använda ICE för sina tester och innovationer.

Vår främsta uppgift är att bidra till att Sverige är i framkant när det gäller hållbara och effektiva datacenterlösningar, molnapplikationer och dataanalys. Genom att öka innovationsförmågan och locka till oss forskare och företag, stärker vi det nationella affärsområdet och hjälper produkt- och serviceföretag att utmärka sig.

Anläggningen är belägen i en gammal lagerlokal inom gångavstånd från Luleå tekniska universitet. Här finns tre olika moduler tillgängliga för testning och experiment, samt ett demonstrationsutrymme som rymmer över 50 personer.

I den första modulen erbjuder vi en stabil miljö optimerad för testning av IT- och molnrelaterade applikationer samt bearbetning av stora datamängder. Sedan februari 2016 har vi samlat in mätningsdata från utrustning och sensorer för modellering, simulering och optimering. Vår serverinfrastruktur baseras på Dell SmartEdge RX730xd och utnyttjar GPU-acceleration. Vi erbjuder även datalagring med Openstack och Hadoop.

Den andra modulen är flexibel i sin fysiska installation och är perfekt för testning av anläggnings- och verktygsinnovationer. Vi har snabbkopplingar för kraft, vatten och nätverk för enkel utbyte av utrustning. Vår serverinfrastruktur inkluderar både Dell-servrar och Open Compute v2-servrar.

Övriga delen av anläggningen, består av följande delar:

  • OCP-labb
  • Solpaneler
  • Utökat batteripaket
  • Termisk lagringstank
  • Värmepump för återanvändning av värme
  • Operationscenter
  • Edge modul
  • Vindtunnlar
  • Klimatkammare
  • Vätskekylning

Vi är stolta över att kunna erbjuda en modern och innovativ testmiljö för att driva framsteg inom datacenterområdet. Kontakta oss idag för att lära dig mer och utforska möjligheterna med ICE Datacenter på RISE.

KONTAKTA OSS

Adress
Björkskataleden 112
973 47 Luleå, Sverige

Maila  eller ring +46 (0) 70 624 29 59

Följ oss på LinkedIn och Twitter

Tor Björn Minde

Kontaktperson

Tor Björn Minde

Enhetschef

+46 70 624 29 59

Läs mer om Tor Björn

Kontakta Tor Björn
CAPTCHA

* Obligatoriskt Genom att skicka in formuläret behandlar RISE dina personuppgifter.

Isabelle Kemlin

Kontaktperson

Isabelle Kemlin

Business and Innovation Executive

+46 10 228 41 03

Läs mer om Isabelle

Kontakta Isabelle
CAPTCHA

* Obligatoriskt Genom att skicka in formuläret behandlar RISE dina personuppgifter.