Hoppa till huvudinnehåll
Search
Menu

Forskning om GaN-teknik, utrustning och tillämpningar

I det mycket ambitiösa ECSEL-projektet UltimateGaN samarbetade 26 partners från 9 europeiska länder. Målet var att stärka digitaliseringen av den europeiska industrin med hjälp av GaN-komponenter och -system. Projektet omspände grundforskning såväl som tillämpningar.

UltimateGaN har tillhandahållit lösningar för några av de stora samhälleliga utmaningarna inom digitalisering, energieffektivitet och framtidens mobilitet. Snabb tillgång på kostnadseffektiva och tillförlitliga GaN-halvledare kommer att påverka dessa områden starkt, exempelvis:

Digitalisering i Europa och hela världen genom ultrahöghastighets 5G-kommunikation som är direkt beroende av GaN-enheternas prisvärda prestanda för att möjliggöra ett brett utbud av tillämpningar.

Effektiv energianvändning genom högpresterande GaN-komponenter för effektiv energianvändning i datacenter, liksom spänningsomvandlare i tillämpningar som telekommunikation och solceller.

Framtida elektromobilitet genom innovativa batteriladdningskoncept vilka realiseras med GaN. Realisera viktiga steg mot autonom körning genom ultrasnabba sensortillämpningar (LIDAR, RADAR) med GaN-baserade sensorsystem

Sammanfattning

Projektnamn

UltimateGaN

Status

Avslutat

RISE roll i projektet

Nationell koordinator

Projektstart

Varaktighet

42 Månader

Total budget

48 M€

Finansiärer

EU, Vinnova

Projektets webbplats

Projektmedlemmar

Bidrar till FN:s hållbarhetsmål

7.Hållbar energi för alla
9.Hållbar industri, innovationer och infrastruktur
11.Hållbara städer och samhällen
Mietek Bakowski

Kontaktperson

Mietek Bakowski

Forskare

+46 70 781 77 60

Läs mer om Mietek

Kontakta Mietek
CAPTCHA

* Obligatoriskt Genom att skicka in formuläret behandlar RISE dina personuppgifter.