Hoppa till huvudinnehåll
RISE logo
Team Design Competence Excellence Center

Centrum för kompetens och excellens inom design

Centrum för kompetens och excellens centrum inom design, inkluderande även innovation och samhällstransformation, är ett designdrivet ekosystem som bygger på öppenhet och generositet, främjar kreativitet, estetik och inkludering och skapar mening i en omställning för framtidens hållbara samhällen och livsmiljöer.

För att ta sig an de globala utmaningarna ur ett designperspektiv etableras ett europeiskt centrum med kompetens och excellens inom design, inkluderande innovation och samhällstranformation inom RISE. Centret mobiliserar designers, arkitekter, kreatörer, företag, forskare och studenter från olika discipliner för att ta sig an samhällsutmaningar och bidra till en hållbar och inkluderande framtid med design, kultur och kreativitet som utgångspunkt. 

Design, kultur och kreativitet behövs för att skapa attraktiva och hållbara livsmiljöer där människor vill bo och leva. Det är ett också ett av målen med det europeiska designcentret och det ekosystem av design, arkitektur, den kulturella och kreativa sektorn, städer, regioner och näringsliv. 

We envision sustainable futures as those where lives of all beings are respected and where actions to heal the planet are taken towards an horizon of collective thriving. Those futures are populated by people living a purposeful life, in beautiful living spaces.

Press om projektet

Sammanfattning

Projektnamn

Design Competence and Excellence center

Status

Pågående

RISE roll i projektet

Projektledare

Projektstart

Varaktighet

Pågående

Koordinator

Projektmedlemmar

Evenemang

Ambra Trotto

Kontaktperson

Ambra Trotto

Senior Forskare

Läs mer om Ambra

Kontakta Ambra
CAPTCHA This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

* Obligatoriskt Genom att skicka in formuläret behandlar RISE dina personuppgifter.